Liga 1

Patronul CFR-ului, criticat dur în studioul GSP: „Nu are nuanță penală ce a făcut groful Varga? Nu se poate sesiza nimeni?”

Nelu Varga, patron CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 31 August 2021

Comportamentul patronului de la CFR Cluj, Nelu Varga, din ultimele săptămâni, care a culminat cu demiterea lui Marius Șumudică și apoi interzicerea lui în baza de antrenament, a fost „taxat” dur în studioul GSP Live de experimentantul jurnalist Adrian Florea. 

  • Adrian Florea este șeful departamentului Fotbal Intern de la Gazeta Sporturilor și jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în presa sportivă.

Ultima săptămână de la CFR Cluj a fost marcată de haos la nivel administrativ. După înfrângerea de joi seară în fața sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad, patronul Nelu Varga a decis să îi demită de urgență pe președintele Marian Copilu și antrenorul Marius Șumudică. 

Seara a fost însă pătată de un incident regretabil petrecut la stadion, în zona vestiarelor, acolo unde a avut loc o încăierare generală între angajații clubului. Varga a fost acuzat că și-ar fi trimis bodyguarzii să îl agreseze pe juristul Ioan Ivașcu, iar episoadele tensionate nu s-au oprit acolo. 

În următoarea dimineață, antrenorul Marius Șumudică s-a prezentat la stadion pentru antrenament, doar că patronul își trimisese bodyguarzii să îi interzică antrenorului accesul la stadion. Pentru toate acestea, numărul 1 de la CFR Cluj a fost criticat de jurnalistul Adrian Florea.

Adrian Florea, despre Nelu Varga: „Comportament de cea mai joasă speță”

>

„Cei de la CFR veneau la meciul cu FCSB după cel mai mare scandal din ultimii ani, după ce îi masacrase Steaua Roșie, după ce se bat ăia la stadion. Legat de asta, ce a făcut domnul grof Varga (n.r. titlul de conte purtat în trecut de marii latifundiari din Ungaria), că nu-l pot numi patron, nu are o tentă, măcar o nuanță penală? Bodyguarzii sunt trimiși să bată oameni din club, care îl apărau pe antrenorul pe care el îl pusese acum două luni! Nu se poate sesiza nimeni? Există declarații, imagini. 

Comportamentul lui Varga este de cea mai joasă speță. Pui un antrenor, apoi îți bați joc de el. Ăla vine la antrenament, tu schimbi ora antrenamentului și nu-l lași să intre pe teren. Nu-l apăr pe Șumudică, nu sunt fanul lui, să fie sănătos. Am înțeles că a luat și 300.000 euro. Dar cum să te comporți așa?”, a spus Florea la GSP Live, emisiunea moderată de Costin Ștucan.

În cele din urmă, Șumudică a fost demis, iar CFR Cluj l-a înlocuit pe acesta cu Dan Petrescu, antrenorul care a cucerit titlul în 2018, 2019 și 2020. 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.