Campionate

Rădoi a fost decisiv în transferul lui Mitriță la PAOK! Ce i-a spus selecționerul României

Rădoi a fost decisiv în transferul lui Mitriță la PAOK!

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 01 septembrie 2021

Alexandru Mitriță le-a spus jurnaliștilor greci că plecarea lui de la New York City la Al Ahli și acum la PAOK are legătură în primul rând cu o discuție între patru ochi cu Mirel Rădoi, selecționerul României.

Naționala României întâlnește mâine Islanda, în preliminariile Mondialului 2022. Fără Alexandru Mitriță. 

Convocat inițial de selecționerul Mirel Rădoi, „Piticul” a fost lăsat în cele din urmă deoparte, pentru a-și rezolva împrumutul de la New York City la PAOK Salonic, dar și pentru că n-a mai jucat un meci oficial din mai, de la finele sezonului trecut, încheiat la Al Ahly. 

Mirel Rădoi: „Vino mai aproape”

Abordat de jurnaliștii din Salonic, „Piticul miraculos”, cum i-au spus ei, le-a dezvăluit că plecarea sa de la New York City are mare legătură cu echipa națională. 

La instalarea pe banca primei reprezentative, în locul lui Cosmin Contra, Mirel Rădoi i-a spus: „Dacă vrei să te chem mereu, trebuie să-ți găsești o echipă mai aproape”.

Alexandru Mitriță: „Parcă eram un extraterestru”

Ceea ce a și făcut. A plecat mai întâi împrumut la Al Ahli, în Arabia Saudită, și acum la PAOK. Au contat, de asemenea, faptul că soția a născut-o pe Ava Maria și a revenit la Craiova, iar el voia să fie mai aproape de „comorile” sale, dar și faptul că la New York se simțea singur: „Parcă eram un extraterestru”. Sau „un englez la New York - cum sună titlul cunoscutei melodii a lui Sting” - l-au completat reporterii greci. 

Alexandru Mitriță are frică de avion

Mitriță le-a mai povestit că și drumurile din SUA în Europa sau în interiorul Americii erau extrem de obositoare și stresante: „Să zbori 14 ore ca să ajungi la lot sau 6 ore când ai meci la Los Angeles nu-i ușor. Îmi trebuiau două, trei zile ca să-mi recapăt prospețimea fizică. Apoi, eu am și teamă de avion. 

Deși am găsit o modalitate de a-mi petrece timpul - muzică, seriale, jocuri - sunt nervos la decolare și am mari probleme la aproape fiecare aterizare. Tot ce-mi doresc e ca atunci când termin cu fotbalul să nu mai văd niciun avion”.

500.000 de euroa costat-o pe PAOK împrumutul lui Mitriță, pentru un sezon, de la New York City

600.000 de europe an este salariul negociat de Mitriță cu șefii lui PAOK

Mitriță e cel mai bun jucător din România. Unic. Are întotdeauna o gândire pozitivă și un dribling devastator. Dacă va învăța să se apere mai bine, atunci va avea nivelul de a juca chiar și în Manchester City. Alex s-a născut pentru a face diferența pe teren 

- Gică Craioveanu, director de imagine Universitatea Craiova

Match Preview: Preliminarii Campionat Mondial 2022 »  Islanda - România

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.