Tenis

Simona Halep și-a aflat adversara din turul III de la US Open » Are un stil incomod pentru româncă

Simona Halep la US Open / FOTO: Imago-Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 septembrie 2021

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a învins-o pe slovaca Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul III de la US Open 2021. Acolo o va înfrunta pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA). 

  • E prima dată din 2016 când Simona ajunge în turul III la turneul nord-american

Elena Rybakina este o reprezentantă de seamă a noului val din WTA. Kazaha are un arsenal bogat, din care se remarcă serviciul și loviturile puternice de forehand. Este exact genul de jucătoare împotriva căreia Simona are probleme, una care produce multe lovituri decisive.

Rybakina are în palmares două titluri WTA. Primul a fost obținut în 2019, chiar la București, după o finală cu Patricia Țig, iar al doilea la Hobart, în 2020. Cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam este sfertul de finală de la Roland Garros, în acest an.

Simona Halep - Elena Rybakina, în turul III de la US Open

În primul tur de la US Open 2021, Rybakina a trecut de Aliaksandra Sasnovich (90 WTA), scor 6-2, 6-3. Miercuri seară nu a avut probleme în fața mult mai experimentatei Caroline Garcia (62 WTA), pe care a învins-o în 67 de minute, scor 6-1, 6-4.

Elena Rybakina, adversara Simonei Halep din turul 3 de la US Open

Halep și Rybakina s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA. În 2019, la Wuhan, Simona abandona în primul set al meciului din turul 3. În februarie 2020, sportiva din România revenea incredibil și o învingea pe kazahă în finala de la Dubai, scor 3-6, 6-3, 7-6(5).

Ce înseamnă calificarea în turul 3 la US Open pentru Simona Halep

Simona Halep va încasa o sumă importantă de bani pentru calificarea în turul 3 al turneului de la „Flushing Meadows”. Este vorba despre 180.000 de dolari. Kucova a încasat și ea 115.000 de dolari.

Simona Halep se poate gândi în acest moment și la o revenire în top 10 WTA. Într-o ierarhie live, neoficială, ocupă locul 11, cu 3.941 de puncte. Distanța până la jucătoare din față, petra Kvitova, este una minimă. În eventualitatea câștigării turneului, Halep ar putea spera chiar la o revenire pe podium, în funcție și de rezultatele celorlalte competitoare.

VIDOE Rezumatul victoriei obținute de Halep în fața slovacei Kucova

Citește și alte știri de la US Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.