Liga 1

FCSB s-a înțeles cu Vali Gheorghe! Prima reacție a lui Gigi Becali: „L-a vrut Edi, l-am adus”

Valentin Gheorghe, în roșu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu, Vlad Nedelea  —  Friday, 03 September 2021

Valentin Gheorghe (24 de ani) ajunge la FCSB. Mijlocașul de bandă de la Astra s-a înțeles în această dimineață cu vicecampioana.

UPDATE ora 11:00 - Valentin Gheorghe, acord cu FCSB

Din informațiile GSP.ro, Valentin Gheorghe va ajunge la FCSB după ce s-a ajuns la un acord între părți în această dimineață. Ulterior, informația a fost confirmată de patronul clubului roș-albastru, Gigi Becali: 

„L-am făcut acum. V-am zis că nu mai vorbesc decât la transferuri. L-a vrut Edi, l-am adus. E semnat pe 5 ani. Gata, la revedere!”, a spus latifundiarul pentru GSP.ro. 

Știrea inițială - Valentin Gheorghe, dorit de FCSB

FCSB speră să-și întărească lotul în ultimele zile din mercato și negociază pentru achiziționarea lui Valentin Gheorghe, un mijlocaș al Astrei care a fost printre jucătorii cei mai importanți în urmă cu două sezoane, atunci când giurgiuvenii au încheiat campionatul pe poziția a treia.

Gheorghe are 24 de ani și a participat cu naționala României la Jocurile Olimpice. Călătoria în Japonia a amânat soluționarea situației lui, atunci părea că el avea timp suficient pentru un transfer, astfel încât să nu rămână în liga a doua, în competiția în care a ajuns să participe fosta campioană.

Astra a refuzat 250.000 de euro pentru Valentin Gheorghe

A trecut timpul și Vali este tot blocat în eșalonul secund. A jucat în două meciuri din sezonul acesta, 1-0 acasă cu Viitorul Pandurii și 1-1 la Dacia Unirea Brăila. În 2020, era unul dintre cei mai buni marcatori din Liga 1, cu 10 goluri în 31 de partide.

FCSB a încercat să-l cumpere și Mihai Stoica a povestit că giurgiuvenii acceptaseră oferta pentru un transfer definitiv, după care s-au răzgândit, au propus un împrumut.

E scenariul pe care îl caută clubul. Conducerea Astrei știe că nu-l poate vinde pe Gheorghe cu un preț mare în condițiile de acum, cu echipa aflată în liga a doua, cu o economie aflată la limita subzistenței. Giurgiuvenii au cerut insolvența și așteaptă o decizie a tribunalului.

Clubul speră să îl împrumute pe Vali și să obțină bani mai mulți în momentul în care viitoarea formație o să-l expună pe jucător la un nivel mai bun, în eșalonul de elită. Înainte să fie curtat de FCSB, pe mijlocașul ofensiv l-au mai vrut Universitatea Craiova și Sepsi. 

Covăsnenii au transmis oferta cea mai bună și cea mai clară: 250.000 de euro pentru un transfer definitiv. Astra a respins propunerea, a reacționat tot cu soluția unui împrumut, una cu care Sepsi nu a fost de acord.

Astra ar mai ascunde criza

„Am discutat cu oamenii din conducere și mi-au promis că va exista o rezolvare, că o să plec. Sper să nu mai joc în liga a doua”, spune mijlocașul ofensiv cu 20 de goluri în 108 partide disputate în tricoul echipei din Giurgiu. 

Gheorghe are 24 de ani, deci cluburile care-l vor speră să-l poată vinde mai departe la un moment dat, un calcul pe care-l face și Astra atunci când îl ține captiv.

Edi Iordănescu insistă pentru achiziționarea lui fiindcă a tot pierdut fotbaliști de atac. Moruțan a fost vândut la Galatasaray, Florin Tănase și Florinel Coman sunt accidentați. Fusese vândut deja Man la Parma. Dintr-o echipă cu mulți jucători ofensivi grozavi, FCSB a devenit una care abia încropește un atac decent.

900.000 de eurovalorează Valentin Gheorghe, conform transfermarkt. Este exclus ca Astra să încaseze atâția bani acum, când echipa se află în liga a doua și e aproape de insolvență

Gândiți-vă că FCSB a avut probleme și acum un an, și acum doi ani! De atunci au dispărut din echipă jucători grei: Man, Moruțan, Tănase, Coman. Unii au fost vânduți, alții sunt accidentați. Tănase va lipsi minimum o lună și jumătate, conform estimării de acum.

- Edward Iordănescu, antrenor FCSB

A luat 50.000 de euro de la Rapid

Astra i-a pierdut pe jucătorii străini din lot imediat după retrogradare, ei încheiaseră contractele. Dintre români, câțiva au găsit soluții. Portarul Popa a mers la Voluntari sub formă de împrumut, tot acolo a ajuns mijlocașul ofensiv Merloi. 

Giurgiuvenii au vândut de curând alt jucător de atac, Stahl, la Rapid și au încasat 50.000 de euro. A rămas captiv doar Valentin Gheorghe, deși tocmai el era fotbalistul cel mai important, pe care îl doreau aproape toate cluburile din campionat.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.