Tenis

Simona Halep, la un pas de revenirea în top 10 WTA » Poate bifa și altă performanță istorică: podiumul all-time la bani câștigați

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open. Sportiva din România poate reveni în top 10 WTA.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 septembrie 2021

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open. Sportiva din România poate reveni în top 10 WTA. 

Datorită calificării în optimile de finală de la US Open, Simona Halep a obținut 180 de puncte în clasamentul WTA. Cu o zestre minimă de apărat, eliminată în turul secund la ediția din 2019, Halep își poate face calcule pentru revenirea în top 10. Anul trecut, românca nu a participat la competiția de la New York.

Simona Halep, aproape de revenirea în top 10 WTA

Într-o ierarhie live, neoficială, Halep ocupă deja locul 11, cu 4.051 de puncte. Distanța până la Petra Kvitova, ocupanta locului 10, este minimă, doar 9 puncte.

Dacă sportiva din Cehia părăsește competiția în turul 3, iar Simona trece de Svitolina sau Kasatkina, cele două vor face rocadă. Halep o poate depăși pe Kvitova și în cazul calificării acesteia în „optimi”. Criteriul este simplu: românca trebuie să ajungă cu un tur mai departe decât jucătoarea din Cehia.

Într-un scenariu ideal, campioana de la Wimbledon 2019 ar putea chiar să încheie competiția de la New York pe podium. Este obligată să câștige turneul. În această situație nu mai depinde de alte rezultate.

Simona Halep, lovitură financiară la US Open 

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 265.000 de dolari. Elena Rybakina va obține la rândul ei o sumă importantă, 180.000 de dolari.

Cu această sumă, Halep ajunge la un total de 37.842.748 de dolari câștigați din tenis. Ocupă locul 4 într-o ierarhie all-time, după surorile Williams și Maria Sharapova. Dacă va ajunge în finală, Simona trece peste sportiva din Rusia. 

Știam că pune presiune pe adversar, știam cum joacă. Trebuia să fiu puternică, să fiu calmă. În setul secund nu am mai reușit asta. Știam că trebuie să lupt până la final. Sunt departe de potențialul maxim. Nu e ușor să lipsești 3-4 luni, apoi să joci la cel mai înalt nivel. Dar acum mă simt bine, e o plăcere să joc în fața fanilor de aici. V-am simțit lipsa! Au fost doi ani grei. La nivelul acesta e imposibil să ai meciuri ușoare. Sunt concentrată, sunt gata pentru bătăliișe grele care urmează. Nu contează cu cine voi juca, eu am nimic de pierdut
- Simona Halep, după victoria cu Rybakina

VIDEO Lovituri de excepție de la US Open 2021

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.