Tenis

Meciul anului? Stefanos Tsitsipas, eliminat de la US Open de „urmașul lui Nadal”, după un „thriller” de peste 4 ore încheiat în tie-break-ul decisivului!

+10 Foto
Carlos Alcaraz și un moment pe care nu-l va uita prea curând / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 septembrie 2021

Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 3 ATP) a fost eliminat în această dimineață în turul III de la US Open. Grecul a pierdut un meci dramatic în fața talentatului spaniol Carlos Alcaraz (18 ani, 55 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-7 (2), 6-0, 6-7 (5), după patru ore și 11 minute de joc.

Întrecerea de la New York a rămas, în doar câteva ore, fără favoriții trei de la feminin și masculin. Naomi Osaka a fost trimisă acasă de Leylah Annie Fernandez, o canadiancă de 18 ani, în timp ce Tsitsipas s-a înclinat în fața unui alt adolescent, „explozivul” Carlos Alcaraz. Cel pe care specialiștii îl consideră viitorul numărul unu din tenisul masculin.

Stefanos Tsitsipas, eliminat de la US Open de „urmașul lui Nadal”

Alcaraz, comparat de multă lume cu Rafael Nadal, jucătorul pe care îl idolatrizează, a izbutit meciul carierei și a intrat definitiv în istoria US Open. A devenit cel mai tânăr jucător din secolul 21 care se califică în optimi la New York, după o prestație de cinci stele reușită în fața lui Stefanos Tsitsipas, favoritul trei de la US Open.

Meciul Tsitsipas - Alcaraz a avut de toate. Dramatism, momente tensionate, răsturnări de scor și emoție, totul în fața unei arene arhipline. Nici deja obișnuitele pauze de vestiar ale grecului n-au lipsit, publicul taxându-l din cu huiduieli nou pe elen pentru plecarea la toaletă din timpul partidei. De altfel, pe durata meciului, Tsitsipas a și primit un „Coaching Warning” din partea arbitrului. 

Carlos Alcaraz, victoria carierei la US Open

Spaniolul a jucat de la egal la egal cu mult mai cunoscutul său adversar, pe care l-a dominat autoritat în nenumărate momente ale partidei. După ce și-au împărțit primele 4 seturi, soarta partidei s-a scris în tie-break-ul decisivului. Acolo, elevul lui Juan Carlos Ferrero a dat de o stpânire de sine exemplară, a încheiat meciul la cea de-a patra minge de meci și a izbucnit în lacrimi, prăbușindu-se pe teren în uralele miilor de spectatori de pe „Artur Ashe”. 

+10 Foto
Carlos Alcaraz / Sursă foto: Imago Images
  • Sursă foto: Imago Images, Twitter US Open

61 de lovituridirect câștigătoare a avut Alcaraz în meciul cu Tsitsipas. Grecul a avut 47

Carlos Alcaraz, borne magnifice la doar 18 ani

Carlos Alcarez se antrenează la Academia lui Juan Carlos Ferrero, ba chiar e antrenat de câștigătorul de la Roland Garros din 2003. Aflat pe locul 310 în august 2020, Alcaraz a înregistrat un progres remarcabil în ultimele luni. A ajuns deja pe locul 55 în lume, un salt de peste 250 locuri care i-a făcut pe specialiști să ridice din sprâncene.

  • După semifinala de la Marbella din acest an, a atins locul 118 în lume, devenind cel mai tânăr semifinalist din ATP de la Alexander Zverev în 2014 încoace;
  • În februarie 2020, când nici nu împlinise 17 ani, l-a învins pe Albert Ramos la Rio de Janeiro, chiar la debutul său în circuit. A devenit primul jucător născut în 2003 care câștigă un meci în ATP;
  • Cel mai tânăr câștigător de meci de categorie ATP 500, cel mai tânăr jucător care obține o victorie împotriva unui jucător din Top 50 (de la Gasquet în 2003 încoace) și cel mai tânăr jucător spaniol care câștigă un meci (de la Nadal în 2002 încoace);
  • A jucat pe tabloul principal de la Australian Open din 2021, unde a ajuns până în turul II. A devenit cel mai tânăr jucător care câștigă un meci pe tabloul unui Grand Slam din 2014 încoace, de la Thanasi Kokkinakis;
  • De la reluarea circuitului din 2020, a câștigat 3 turnee de categorie Challenger: Trieste, Barcelona și Alicante;
  • În vara acestui an, la Umag (Croația), a cucerit primul trofeu al carierei.

VIDEO Rezumatul meciului Stefanos Tsitsipas - Carlos Alcaraz

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.