Tenis

Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial

Ashleigh Barty, eliminată de la US Open / foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 05 septembrie 2021

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a fost eliminată în turul III la US Open, competiție la care era favorită principală. Australianca a cedat în fața americancei Shelby Rogers (28 de ani, 43 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-7 (5).

Astfel, US Open rămâne fără jucătoarea pe care specialiștii o creditau cu șanse foarte mari la câștigarea turneului. În partea superioară de tablou e loc acum de apariții-surpriză în fazele finale, Emma Răducanu și Bianca Andreescu fiind două dintre jucătoarele care pot profita de eliminarea timpurie a lui Barty. 

Ashleigh Barty, eliminată de Shelby Rogers în turul III de la US Open!

Prea puține indicii duceau către o eliminare prematură a lui Ashleigh Barty la US Open. Australianca era în formă, venea după trofeul de la Cincinnati și căuta primul său titlu la Flushing Meadows. Adversara ei din această dimineață o eliminase pe Sorana Cîrstea în turul anterior, după ce românca fusese la un pas să câștige primul set. 

Shelby Rogers, o jucătoare mai tot timpul imprevizibilă, a luat-o prin surprindere pe Barty. Cu un tenis extrem de așezat și agresiv, jucătoarea din Statele Unite a „fugit” într-o manieră autoritară cu primul set, scor 6-2. 

Ashleigh Barty, care o învinsese pe Shelby Rogers de nu mai puțin de patru ori în 2021, și-a arătat stofa de lider mondial în setul secund, pe care l-a dominat în întregime. 6-1, iar lucrurile păreau că se îndreaptă spre normalitatea căutată de Barty. 

Ce prăbușire pentru Barty în decisiv!

Australianca a dominat și prima parte a setului decisiv. A reușit două break-uri, s-a distanțat la 5-2 și a avut oporunitatea de a servi de două ori pentru a închide partida. Doar că Rogers n-a abandonat lupta. Regenerată din propria „cenușă”, americanca a ieșit din nou la joc și, susținută și publicul de acasă, a recuperat pe rând ambele break-uri, ajungând în ipostaza de a conduce cu 6-5. Soarta partidei s-a scris într-un tie-break deosebit de echilibrat. 

Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-5, moment în care Rogers a izbutit mini-break-ul decisiv. Victorie imensă pentru Shelby Rogers, dar și o dezamăgire cruntă, greu de digerat pentru liderul mondial. Ce final de turneu ne așteaptă! 

Shelby Rogers - Emma Răducanu, în optimi la US Open

În turul următor, Shelby Rogers o va înfrunta pe Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA), jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică și care reprezintă Marea Britanie. Răducanu vine din calificări și a avut parte de un parcurs imaculat până acum, în turul III reușind o victorie-fulger, 6-0, 6-1 cu mult mai experimentata Sara Sorribes Tormo. 

Cum arată optimile de la US Open 

  • Shelby Rogers - Emma Răducanu
  • Belinda Bencic - Iga Swiatek
  • Karolina Pliskova - Anastasia Pavlyuchenkova
  • Maria Sakkari - Bianca Andreescu
  • Elina Svitolina - Simona Halep 
  • Angelique Kerber - Leylah Annie Fernandez
  • Barbora Krejcikova - Garbine Muguruza
  • Elise Mertens - Aryna Sabalenka

VIDEO Rezumatul meciului Ashleigh Barty - Shelby Rogers

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.