Nationala

„E momentul să recunoaștem personalitatea lui” » Edi Iordănescu, luat prin surprindere de Mirel Rădoi

+40 Foto
Mirel Rădoi / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 05 septembrie 2021

Edi Iordănescu, tehnicianul celor de la FCSB, se declară surprins pozitiv de abodarea pe care Mirel Rădoi a avut-o în victoria din Islanda, 2-0, atunci când selecționerul a titularizat câteva nume-surpriză.

  • Astăzi, de la ora 21:45, „tricolorii” înfruntă Liechtenstein, într-un meci contând pentru preliminariile CM 2022. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV. 

Edi Iordănescu, cel care face parte din aceeași generație de antrenori cu actualul selecționer, laudă curajul lui Mirel Rădoi și dorința acestuia de a implementa o nouă filosife la echipa națională. Tehnicianul FCSB-ului a fost surprins de alegerile făcute de Rădoi în Islanda și afirmă: „E un moment în care trebuie să recunoaștem personalitatea lui”.

Edi Iordănescu: „Mirel Rădoi a arătat inspirație. Pe mine m-a surprins”

„E nevoie și de puțină șansă. Mirel a arătat inspirație și recunosc faptul că cel puțin pe mine m-a surprins un pic cu abordarea, și mă refer la primul 11, cred că și-a asumat răspunderea și nu știu ce critici ar fi primit dacă obținea un rezultat negativ.

E un moment în care trebuie să recunoaștem personalitatea lui și că și-a asumat aceste riscuri, că așa le-am privit cu toții. Echipa a căpătat din nou încredere și speranța pentru calificare, și atunci ar trebui să arătăm forță, să facem un joc puternic, ofensiv, și să încercăm să marcăm repede, pentru aducerea celor trei puncte”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Mirel Rădoi avertizează: „Liechtenstein e o echipă destul de ciudată”

„Dacă ne luăm după câteva rezultate pe care ei le-au reușit în grupă și dacă mai dăm timpul înapoi și vedem că au unele victorii în 2020, cred că ne poate aștepta un meci dificil, cu atât mai mult dacă noi vom crede că vom obține o victorie sigură. Va trebui să fim atenți. Nu simt o presiune în plus. În momentul de față, mă interesează doar partida cu Liechtenstein. 

Nu mă gândesc deloc la partida cu Macedonia de Nord. Pentru multă lume pare o partidă ușoară, Liechtenstein pare o victimă sigură, dar nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri. Liechtenstein e o echipă destul de ciudată. 

Va trebui să fim foarte concentrați, e o grupă în care se pierd puncte, e o luptă foarte echilibrată pentru locul 2. După ultimul rezultat, cred că Islanda a ieșit din calculele pentru locul 2”, a mărturisit selecționerul.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Islanda - România 0-2

VIDEO Antrenamentul „tricolorilor” înaintea partidei cu Liechtenstein

>

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.