Nationala

Nemulțumirea lui Mirel Rădoi după victoria cu Liechtenstein: „Să fiu sincer, mă așteptam la altceva”

+43 Foto
Mirel Rădoi // foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 05 septembrie 2021

Mirel Rădoi (40 de ani) a comentat victoria cu Liechtenstein, scor 2-0. Selecționerul a admis că i-ar fi plăcut ca România să fi înscris mai multe goluri. 

„Aveam nevoie de cele 3 puncte, dar ca să fiu sincer, mă așteptam ca scorul să fie mult mai mare. Îmi pare rău că ne creăm situații, dar ne pierdem concentrarea în cel mai important moment, al finalizării. Marea majoritate a echipelor care înfruntă Liechtenstein au inițiativă, posesia. 

Era o formalitate, trebuia să facem cât mai puține atingeri, să avem o circulație a balonului mult mai rapidă, apoi să venim cu centrări în spatele apărării. Aveau o poziționare destul de greșită și erau și lenți. Era greu, mă uitam de pe bancă la un moment dat și linia lor defensivă era la 12 metri de poartă”, a spus Rădoi la Pro X.

Mirel Rădoi: „Aș fi vrut să marcăm măcar un gol în repriza a doua”

Mirel Rădoi își face deja planurile pentru locul 2 în grupă: 

„Mă bucur pentru situațiile avute, pentru încredere. Am câștigat nu doar 6 puncte în aceste două meciuri, sunt, metaforic, un total de 10 puncte, pentru că celelalte două partide s-a terminat la egalitate. Dacă vom câștiga și în Macedonia de Nord, începem deja să stabilim lucrurile pentru locul 2.

Vom analiza cele două partide, vom vedea starea fizică a jucătorilor. Cu Islanda Nedelcu a acuzat probleme, cu Chiricheș am zis să nu riscăm vreo accidentare, pentru că apoi va fi foarte greu atât pentru națională, cât și pentru el la echipa de club. Am zis să aibă o șansă și ceilalți”, a adăugat Rădoi, care a fost impresionat de spectacolul din tribune: 

„Când a început stadionul să cânte imnul mi s-a făcut pielea de găină, mi-am adus aminte cum era ca jucător. Le mulțumim fanilor pentru prezență, că au fost alături de jucători și în repriza a doua, chiar dacă n-am mai marcat”. 

Meciul cu Macedonia de Nord va fi un meci mult mai dificil decât au fost cele două. Am văzut prima repriză a meciului ei cu Islanda, e o echipă care și-a impus jocul, cu jucători care au calitate tehnică foarte bună, care pot destabiliza apărarea. Va trebui să vedem care sunt zonele lor vulnerabile. Vom avea doar antrenamentul de mâine dimineață, e foarte dificil să facem multe lucruri, mai ales că mulți jucători au jucat în seara asta
Mirel Rădoi, selecționer România

Clasamentul în grupa României 

FOTO. Cele mai tari imagini din România - Liechtenstein 

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.