Liga 1

Dezvăluiri incredibile de la Rapid » Până și soția patronului se băga peste antrenor: „Trimitea mesaje, se implica în detalii tehnico-tactice”

Burcă a făcut dezvăluiri incredibile de la Rapid / foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 septembrie 2021

Ovidiu Burcă (41 de ani), personaj cu puternice legături la Rapid în ultimii ani, plecat din Giulești în 2021, a vorbit în direct la GSP Live despre modul în care familia controversatului Valerii Moraru a condus clubul alb-vișiniu între 2014 și 2016.

Burcă s-a alăturat proiectului alb-vișiniilor în 2015, când „la putere” era Valerii Moraru. Fostul fundaș a fost, pe rând, președinte, director tehnic la Academie, apoi antrenor la juniori. Izgonit recent din club, Burcă a făcut dezvăluiri de impact despre lucrurile „oculte” petrecute în trecut în Giulești. 

Fostul oficial a relatat câteva episoade reprezentative, cum ar fi momente în care Violeta, soția lui Valerii Moraru, se implica activ în tactica echipei. 

Ovidiu Burcă: „Nu eram de acord cu modalitatea lor de a gestiona clubul”

>

„Dacă aș fi vrut să rămân la Rapid, eu și acum aș fi fost la Rapid. La fel și cu familia Moraru. Am ajuns într-un conflict cu familia Moraru pentru că nu eram de acord cu modalitatea lor de a gestiona clubul. M-am trezit într-o dimineață cu un jucător, care avea un impresar ce spunea că trebuie să-i facem contract. Eu am spus: «Exclus!». 

Jucătorul fusese trimis de băiatul lui Valerii Moraru. El nu se încadra în cerințele tehnico-tactice. Și doamna Moraru se pricepea (n.r. - râde). Dar noi ne-am opus. Atunci, eram președinte, dar mai era un administrator special și un administrator judiciar. Oricum, răspunsul nostru a fost nu de la bun început. Ne-am certat, au spus că vrem să conducem pe banii lor”, a afirmat Burcă. 

Valerii și Violeta Moraru / Sursă foto: Arhivă GSP

Burcă: „Doamna Moraru trimitea mesaje”

„Până la urmă, băiatul s-a antrenat cu noi, dar nu a jucat vreun minut. Relația mea cu familia Moraru a fost tensionată pentru binele Rapidului. La primul meci oficial al lui Dan Alexa, am primit un mesaj pe telefon: «Schimbați numărul cutare cu numărul cutare». Eu eram în tribună. Trebuia să transmit. 

Mesajul venea de la familie. Și doamna trimitea mesaje, se implica inclusiv în detaliile tehico-tactice ale jocului. Am băgat telefonul în buzunar, bineînțeles că n-am transmis nimic. Nu-ți imaginezi ce ședință de 3-4 ore am avut cu familia Moraru. Nu m-a dat afară, nu găsea unul mai bun decât de mine sau mai prost plătit decât mine”, a spus Ovidiu Burcă, la GSP Live. 

Valerii Moraru a falimentat Rapidul

Istoria recentă a giuleștenilor se leagă și de numele lui Valerii Moraru. Venit în 2014 ca un mare salvator, moldoveanul Moraru e personajul care a falimentat definitiv clubul vișiniu, plecând după două sezoane și jumătate din Giulești.

Afacerile lui Valerii Moraru s-au dovedit un adevărat fiasco pe toate planurile, acesta fiind considerat vinovat și pentru decăderea firmelor Perla Covasnei şi Azuga Waters.

2000e anul în care familia Moraru a pătruns pentru prima oară pe piaţa românească de business, cînd au cumpărat acţiuni la „Berea Azuga”

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.