Liga 1

Cornel Dinu, reacție surprinzătoare când a aflat cât câștigă administratorul judiciar de la Dinamo: „Vine de patru sau cinci ori la București”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 08 September 2021

Gazeta Sporturilor a dezvăluit pe 3 septembrie sumele pe care administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu le va primi pe parcursul insolvenței lui Dinamo.

Cornel Dinu, fost antrenor și jucător la Dinamo, a comentat situația de la clubul alb-roșu și spune că administratorul judiciar ar trebui să încaseze mai mulți bani.

„Discutam cu domnul avocat Zăvăleanu, în care îmi pun mari speranțe că poate salva Dinamo, și îmi pare un foarte bun jurist şi un om de calitate. Nu e vorba despre bani. Câștigă modest, faţă de cât se câștigă în meseria asta în lume. 

Lăsaţi propaganda asta! E puţin, pentru că omul ăsta vine de patru sau cinci ori pe lună la Bucureşti, se întoarce la Cluj şi are o întreagă echipă care lucrează în sensul ăsta. Trebuie să-i plătească. Față de Italia şi Franţa, el e la 20% din preturile care se practică în străinătate. Eu sunt optimist”, a spus Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

 Zăvăleanu se îmbogățește: poate câștiga 500.000€

Administratorul judiciar îi cere lui Dinamo mai mult de o jumătate de milion de euro în trei ani. Doar la ieșirea din insolvență, firma lui ar încasa o primă de 250.000 de euro. El i-a comunicat acum Adunării Creditorilor tarifele pe care le pretinde pe durata în care Dinamo se va afla în insolvență:

  • 10.000 de euro lunar în perioada de observație, adică până la aprobarea planului de reorganizare. Salariul acesta ar deveni valabil imediat și ar rămâne câteva luni. Roș-albii trebuie să aibă planul aprobat de creditori și de un judecător cel mai târziu în primăvara anului viitor, altfel nu vor mai obține licență pentru prima ligă 
  • 7.000 de euro lunar în primul an din perioada reorganizării, adică după ce planul va fi fost aprobat 
  • 10.000 de euro lunar în al doilea an din insolvență 
  • 11.500 de euro în al treilea an. Dacă reorganizarea va dura mai mult de trei ani, salariul lui Zăvăleanu va rămâne la nivelul acesta în continuare.

RTZ o să mai încaseze în curând 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare. Documentul va cuprinde lista cu creditorii, cu sumele pe care le au de recuperat din club, o planificare a plăților și o strategie de reînsănătoșire a societății. Onorariul de succes, adică bonusul RTZ la ieșirea din insolvență: 250.000 de euro! Foarte puțini fotbaliști din prima ligă încasează atât de mulți bani într-un an.

Administratorul judiciar va mai beneficia și de alte sume:

  • 6% din valoarea obținută la valorificarea/transferul activelor de orice fel. Ceea ce înseamnă că va aplica procentul și la transferurile fotbaliștilor 
  • 5% din ceea ce obține societatea ca urmare a unor procese pentru recuperarea unor creanțe ori pentru repararea unor prejudicii 
  • 3% din valorile pe care le va genera în momentul în care va atrage noi investitori. 

VIDEO Derby în Liga 1! Totul despre FCSB - Dinamo

>

Citește mai multe știri despre Dinamo. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.