Nationala

„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul

Islanda - Germania / Sursă foto: twitter.com/dfb_team_en

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 08 September 2021

Surpriză uriașă în grupa României. Armenia, una dintre favoritele la locul doi, s-a încurcat pe teren propriu cu Liechtenstein, scor 1-1. Islanda - Germania, cealaltă partidă din grupă, s-a încheiat cu victoria autoritară a nemților, 4-0. 

Surpriza serii. Liechtenstein, locul 189 în clasamentul FIFA, a obținut ieri primul punct în aceste preliminarii, 1-1 în fața Armeniei (88 FIFA) la Erevan, acolo unde pierduserăm și noi (2-3), și islandezii (0-2). 

Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein

Gazdele au dominat autoritar meciul, 74-26% posesie, 636-100 pase corecte, 28-3 șuturi la poartă, 10-3 mingi cadrate, și au deschis scorul în prelungirile primei reprize, Mkhitaryan din penalty (45+5). 

Dar armenii nu au reușit să se desprindă și au fost egalați în minutul 80: portarul Iurcenko a respins în față balonul trimis de Frommelt, iar Noah Frick a înscris pentru 1-1.

Armenia - Liechtenstein 1-1

Armenia - Liechtenstein, echipe de start: 

Armenia: Yurchenko - Terteryan, Haroyan, Calisir, Hovhannisyan - Udo, Mkhitaryan - Barseghyan, Adamyan, Bayramyan - Karpetyab 
Selecționer: Joaquin Caparros

Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, Malin, Kaufmann, Hofer, Goppel - Sele, Frommelt, Hasler - Kardesoglu, Frick 
Selecționer: Martin Stocklasa

Stadion: Vazgen Sargsyan Republican Stadium (Erevan)
Arbitru: Duje Strukan (Croația)

Islanda - Germania 0-4

Cu Hansi Flick, Germania a redevenit o forță. Având un nou selecționer, nemții au câștigat într-o săptămână trei meciuri din trei. Maximum de puncte în septembrie (9), fără gol primit și golaveraj 12-0, după 2-0 cu Liechtenstein, 6-0 cu Armenia și 4-0 cu Islanda. 

Miercuri seară, trecuseră doar patru minute când Gnabry a deschis scorul la Reykjavik, alb-negrii desprinzându-se după lovitura de cap a lui Rüdiger (24) și șutul sub bară al lui Sané (56). Până la fina, a mai înscris și Werner (89). Mannschaft-ul e prima în grupă și, aproape sigur, se va califica direct la Mondial.

Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Bjarnason, Fjoluson, Skulasson - Bjarnason, Palsson, Johannesson - J, Gudmundsson, A. Gudmundsson Helgason 
Selecționer: Arnar Vidarsson 

Germania: Neuer - Hofmann, Rudiger, Sule, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Gundogan, Sane - T. Werner 
Selecționer: Hansi Flick

Luptă strânsă pentru calificare în grupa României

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de armeni. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia. 

În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein. 

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.