Nationala

Ciprian Marica a numit „tricolorul” care l-a dezamăgit: „Nu mi-a plăcut, în minutul 35 era sleit de puteri”

+42 Foto
Ciprian Marica

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 09 septembrie 2021

Ciprian Marica (35 de ani), fostul atacant al echipei naționale a României, nu a fost impresionat de prestația lui Jovan Markovic (20 de ani) din meciul cu Macedonia de Nord, scor 0-0. 

Lipsa de soluții din atacul României l-a constrâns pe selecționerul Mirel Rădoi să-l titularizeze pe Jovan Markovic în meciul de la Skopje. Tânărul atacant al celor de la CSU Craiova a avut o evoluție slabă, a pierdut multe mingi și nu s-a coordonat cu coechipierii. Markovic a suferit și din punct de vedere fizic, fiind înlocuit în minutul 63.

Ciprian Marica: „Markovic nu mi-a plăcut, în minutul 35 era sleit de puteri”

„L-am văzut pe Markovic nepregătit. A fost ieșit total din joc, nu a ținut de minge, nu a creat pericol. Nu știu dacă a fost indolent sau nu poate mai mult. L-am văzut în minutul 35, dădea jambierele jos, era sleit de puteri. Ceva se întâmplă, înțeleg că ține dietă, dar nu m-aș grăbi să-l cataloghez, am văzut că are execuții. 

E un copil de 20 de ani, în creștere. Nu știu dacă merita să ajungă la echipa națională. Nu știu situația lui, dar e o problemă fizică la el, nu a putut ține ritmul jocului. Nu mi-a plăcut în această seară”, a comentat Marica la Pro TV, după meci. 

Fostul atacant al naționalei a văzut egalul drept un rezultat pozitiv pentru „tricolori”: „Egal cât o victorie, suntem în grafic după egalul Armeniei. Dacă am fi trecut pe foaie rezultatele pe care le doream înainte de aceste meciuri, cred că am fi fost mulțumiți cu 7 puncte. Ne-au ajutat și rezultatele. A fost un egal muncit, România a muncit. 

Nu avem jucători care să strălucească, un Elmas cu peste 60 de meciuri în Serie A. Am făcut față cu brio, felicitări pentru defensivă, le-am oferit puține șanse. Am fost destul de șterși în ofensivă, unde Man, Sorescu și Markovic au fost șterși, dar ne declarăm mulțumiți. În apărare era punctul nostru slab, dar vedem că se poate juca și o dată la 3 zile. Am arătat liniște în joc, am stat bine mental”. 

Macedonia de Nord a fost fizic net superioară nouă. Mental însă nu. Echipa României a jucat cu un spirit defensiv foarte bine pus la punct, fără să le dea profunzime macedonenilor, care aveau viteză în ultimii metri. Am jucat cu un spirit de sacrificiu, nu de mare performanță, atunci rezultatul este așteptat, unul real, care nu păcălește pe cineva. Asta s-a întâmplat pe teren, asta am avut.

- Ionuț Badea, la Pro TV

Statisticile meciului, oferite de SofaScore

FOTO. Cele mai tari imagini din Macedonia de Nord - România 

Citește mai multe știri despre Macedonia de Nord - România:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.