GSP.ro   •   Fotbal   •   BRAȘOV

Micuțul pentru care nu există obstacole » Copilul cu doar 3 degete la fiecare mână, cel mai bun portar la categoria sa de vârstă

Tudor Cojocaru și diploma primită pentru cel mai bun portar al turneului Foto: brasovjuniorscup/facebook

Articol de Iulian Cuibar   —  joi, 09 septembrie 2021

Tudor Cojocaru are doar câte trei degete la fiecare mână, dar sare „din bară în bară”, iar la Brașov Junior's Cup a fost cel mai bun goalkeeper.

După un an de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, Brașov Junior's Cup, unul dintre cele mai populare turnee de fotbal pentru copii și juniori din țara noastră, a revenit „în iarbă”, cu ediția a 12-a. 

Pe terenurile de la baza ICIM din Brașov și de la cea din Tărlungeni s-au aflat 160 de echipe din numai puțin de 24 de județe ale României, în fiecare dintre ultimele șase weekend-uri. 

Sute de copii care s-au bucurat de fotbal, însă, poate, niciunul mai mult decât Tudor Cojocaru, de la FC Joy Bacău.


Puștiul de 9 ani arată zi de zi că, în ciuda greutăților, dacă vrei ceva cu adevărat nimic nu îți poate sta în cale. S-a născut cu câte trei degete la fiecare mână, dar asta nu l-a oprit să creadă în pasiunile lui și să aibă cea mai mare ambiție pentru a reuși.

Tudor și colegii lui după un meci

Cel mai bun portar al competiției

Tudor a avut o evoluție foarte bună la Brașov Junior’s Cup 2021, unde a terminat pe locul 2 cu echipa sa, la categoria U10, cea dedicată copiilor născuți în anul 2012. 


Paradele sale, dar și ambiția și pasiunea arătate nu au rămas neremarcate, organizatorii competiției de la poalele Tâmpei oferindu-i premiul pentru cel mai bun portar al competiției la respectiva categorie de vârstă.

„Tudor este un băiat foarte modest, dar și foarte talentat. Eu l-am văzut prima dată acum un an și jumătate la o școală, unde i-am remarcat potențialul de portar de fotbal. Nu am observat atunci acest handicap pe care el îl are, dar nici nu m-a interesat acest lucru. 

Eu am văzut un copil normal, cu calități, ambiție, dorință de a face fotbal și de a ajunge sus. Nevând portar la grupa 2012, i-am propus să vină la un antrenament la noi la club. 

Așa a început colaborarea noastră, iar acum se văd deja și rezultatele”, povestește antrenorul Tiberiu Zamfirache.

„O motivație mai mare pentru a-și realiza visurile!”

Tehnicianul băcăuan își descrie elevul drept un copil foarte încăpățânat în sensul bun al cuvântului: „El nu vede acel defect din naștere ca pe un handicap. Ci ca pe o motivație și mai mare de a-și realiza visurile și de a-și urmări pasiunile. 

De multe ori uit și eu și îl mai cert că nu degajează cum trebuie, dar îmi dau seama apoi și îmi cer scuze. Mă uimesc însă ambiția și dorința lui de a fi cel mai bun și de a ajunge la marea performanță. 

Un copil modest, normal, dar care vine la toate antrenamentele și care muncește enorm pentru visul lui”. 

Organizatorii turneului, cei de la Kids Tâmpa Brașov, spun că exemplul lui Tudor este unul care ar trebui să arate ceea ce înseamnă cu adevărat fotbalul: un lucru care ne aduce împreună, indiferent de vârstă sau de situație.

Copii de la Joy Bacău au câștigat medaliile de argint

Nu sunt cuvinte prea multe care să poată exprima cât ne-a impresionat. Ne-a dat o lecție pe care trebuie să o ținem minte zi de zi. Ne bucurăm că micuții au regăsit bucuria de a juca fotbal, de a-și face prieteni noi, de a încerca experiențe noi, de a zâmbi. S-a văzut că le-a lipsit mult un astfel de turneu, care să le ofere adrenalină, emoții, bucurie, dar și ceva mult mai mult decât fotbal

-Nicu Văduva, organizatorul evenimentului

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.