Tenis

De necrezut! Emma Răducanu e în finală la US Open, după o nouă victorie fulminantă! Adversara din ultimul act

Emma Răducanu e în finală la New York / Sursă foto: Twitter US Open

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 10 septembrie 2021

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) s-a calificat în finală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi și pe Maria Sakkari (26 de ani, 18 WTA), scor 6-1, 6-4. 

Parcursul senzațional al jucătoarei cu origini românești a continuat și în semifinala cu Maria Sakkari. Deși inferioară la capitolul forță, Emma Răducanu a anihilat avantajul cu care grecoaica pleca înainte de meci, reușind să mai obțină o victorie autoritară. 

Revoluția adolescentelor începuse mai devreme, după triumful electrizant reușit de Leylah Fernández cu Aryna Sabalenka. Emma Răducanu a completat o finală total neașteptată câteva ore mai târziu, când a învins-o într-o manieră convingătoare pe Sakkari. 

Emma a început ca din tun. În doar câteva minute, scorul era 5-0 în favoarea britanicei, spre uluiala miilor de spectatori de pe “Artur Ashe”. Sakkari a evitat “covrigul”, a luat un game de onoare, primul set fiind câștigat însă imediat de Emma Răducanu, la 1. 

Emma Răducanu e în finală la US Open, după o nouă victorie fulminantă!

Break-ul a venit rapid pentru britanică și în manșa secundă. Miza n-a copleșit-o pe Emma Răducanu, care și-a ținut emoțiile în frâu și a închis setul secund la 4, fără să clipească

Restul e doar emoție. Venită din calificări, Emma Răducanu e în finală la US Open fără să piardă set. Limita e doar cerul.

Emma Răducanu, prima finalistă britanică de la Virginia Wade

După 53 de ani, Marea Britanie are din nou o reprezentantă într-o finală de Mare Șlem. Emma Răducanu îi calcă pe urme Virginiei Wade, fostă câștigătoare la Australan Open, Wimbledon și US Open. În semifinala cu Sakkari, Emma Răducanu a fost încurajată din tribune chiar de către Virginia Wade.

Statistică uluitoare: Emma Răducanu - Leylah Fernandez va fi prima finală din Era Open care pune față în față două jucătoare care n-au fost printre capii de serie la începutul turneului.

Emma Răducanu, salt uriaș în clasament după US Open

Pentru jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică urmează un salt impresionant în clasamentul WTA. 

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca mai bine de 100 de locuri. În prezent, după accederea în semifinală, Emma se află în clasamentul live pe locul 32 WTA, cu 1.871 de puncte. Un eventual triumf la US Open ar duce-o pe Emma Răducanu pe 23 WTA.

Citește și alte știri despre Emma Răducanu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.