Liga 1

Lupescu, comparație între România și Arabia Saudită: „Sunt peste Liga 1! S-a investit masiv, joacă străini valoroși cu salarii de câteva milioane”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 11 septembrie 2021

Ionuț Lupescu (52 de ani), directorul tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită a făcut o comparație dură între fotbalul arab și cel din Liga 1.

Fostul internațional a fost întrebat despre nivelul fotbalului din Arabia Saudită și susține că este mai ridicat decât cel din România. În plus, „Kaiserul” a dezvăluit și ce planuri are Federația pentru a crește fotbalul din zonă.

Da, fotbalul arab este mai bun. Sunt 6-7 străini în fiecare echipă de start, străini de bună valoare. Și sunt saudiți care iau salarii mari, de câteva milioane pe an. Dar nu e în regulă că abia a început campionatul și s-au schimbat deja 2-3 antrenori.

Sunt cluburi care aruncă cu foarte mulți bani, iar calitatea este destul de bună. Dar echipelor le lipsește fundația. S-a investit masiv la nivel de prima divizie. Sunt 7 străini în primul „11”, iar de aceea nu este loc pentru tinerii arabi ca să joace. 

Pe 9 septembrie am prezentat noua strategie, pentru următorii ani. Vrem să reformăm școala de antrenori, vrem ca toate echipele să aibă grupe de juniori pentru toate vârstele, cu antrenori buni”, a spus Ionuț Lupescu la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

La Dinamo nu e nicio strategie. Totul se face de azi pe mâine. Trebuia să se înceapă cu tinerii de acum 5 ani. Cei de la Dinamo mi-au cerut sfatul anul trecut. M-am consultat cu alți dinamoviști și le-am spus să-l aleagă pe Uhrin. Echipa avea nevoie de disciplină
 – Ionuț Lupescu, membru DDB.

Printre cele mai importante cluburi din prima ligă arabă se numără Al Nassr, Al Hilal, Al Ahli și Al Ittihad, echipă antrenată de Cosmin Contra, iar printre vedetele care joacă în Arabia Saudită se regăstesc Paulinho (fost la Barcelona), Ever Banega (fost la Sevilla), Bafetimbi Gomis (fost la Lyon) sau Luciano Vietto (fost la Atletico Madrid) 

Cei mai bine cotați jucători din prima ligă din Arabi Saudită

  • Matheus Pereira (25 de ani, Al Hilal) – 15.000.000 de euro
  • Gonzalo Martinez (28 de ani, Al Nassr) – 12.000.000 de euro
  • Vicent Aboubakar (29 de ani, Al Nassr) – 10.000.000 de euro
  • Talica (27 de ani, Al Nassr) – 10.000.000 de euro
  • Moussa Marega (30 de ani, Al Hilal) – 10.000.000 de euro

62.050.000 de euroe valoare totală a lotului lui Al Nassr, echipă antrenată de brazilianul Mano Menezes

Derby în Liga 1! Totul despre FCSB – Dinamo

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.