Liga 2

Unirea Dej - CSA Steaua 2-1 » „Militarii” suferă prima înfrângere în Liga 2

FOTO: Captură @Telekom Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 11 September 2021

CSA Steaua a ratat șansa de a urca pe primul loc în Liga 2. La Dej, „militarii” au fost învinși de Unirea, scor 1-2.

Prima înfrângere pentru CSA Steaua în acest sezon de Liga 2. Un meci început excelent pentru „militari” s-a încheiat rău, fără punct câștigat de echipa lui Daniel Oprița. Scorul a fost deschis de oaspeți în minutul 11, când Vasile Buhăescu a înscris cu un voleu spectaculos de la 10 metri de poartă.

Totul s-a rupt pentru Steaua în minutul 31, când căpitanul Valentin Bărbulescu a văzut cartonașul roșu pentru un fault comis din postura de ultim apărător. „Militarii” au rămas în avantaj până la pauză, dar nu au rezistat iureșului ofensiv al gazdelor și în a doua parte. 

La 8 minute de la reluarea jocului, Unirea Dej a egalat prin Radu Burdeț, care a deviat din zona punctului cu var, în urma unei lovituri libere executate de la 40 de metri de poartă. Ceva mai târziu, în minutul 71, Mircea Manole a dat lovitura cu o lovitură de cap de la 6 metri de poartă, profitând de marcajul larg al lui Wallace.

Gazdele au fost aproape și de golul 3, dar Cristian Chira a lovit bara transversală cu o lovitură de cap lobată.

CSA Steaua, pe 2 în Liga 2 

Steaua a încercat să urce liniile până la final, în căutarea golului egalizator, dar acesta nu a venit. Roș-albaștrii rămân pe locul 2, cu 13 puncte, 3 sub liderul Concordia Chiajna. Unirea Dej urcă pe locul 10, având 8 puncte după 6 etape.

Unirea Dej – CSA Steaua 2-1

min. 83: Bară Unirea Dej! Cristian Chira reia o centrare cu capul, iar balonul lovește bara transversală.
min. 71: Gol Unirea Dej, 2-1: Mircea Manole reia cu capul din 6 metri, profitând de marcajul larg al lui Wallace. Centrarea ideală i-a aparținut lui Denis Roș, cel care a pasat decisiv și la prima reușită.
min. 64: Mihăescu a cerut penalty, pentru o lovitură primită cu piciorul în abdomen. „Centralul” Szabolcs Kovacs a ezitat câteva secunde, apoi a dictat fault în atac. În cădere, mijlocașul Stelei se prăbușise peste un adversar.
min. 53, Gol Unirea Dej, 1-1: Radu Burdeț egalează cu o deviere din zona punctului cu var, după o lovitură liberă executată inteligent, de la 40 de metri, lateral stânga.
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză. Steaua conduce cu 1-0. 
min. 31: Valentin Bărbulescu, căpitanul Stelei, vede cartonașul roșu pentru un fault comis din postură de ultim apărător.
min. 25: Acțiune periculoasă a lui Alexandru Pop, în flancul stâng al atacului gazdelor. Pasa, trimisă la întâlnire, în fața porții, nu ajunge la niciun coechipier.
min. 11, gol Steaua, 0-1: Vasile Buhăescu a înscris cu un voleu spectaculos din 10 metri, după o recentrare a lui Beța.

Partida a început într-o atmosferă superbă creată de fanii celor două formații. Gazdele au afișat un mesaj imens: „Într-un oraș în care sportul moare / Sunteți singura pată de culoare”. De cealaltă parte, ultrașii steliști au aprins mai multe torțe și fumigene. 

Unirea Dej – CSA Steaua, echipe de start:

Unirea Dej: Răilean – Roș, Lereli, Budeț, Rus – Pop, Cătinean, Militaru – Manole, Pop, Frăsineanu
Rezerve: Chindriș, Blaj, Pop, Papp, Chira, Meszaroș, Popescu, Cocian, Bogdan
Antrenor:  Dragoș Militaru

CSA Steaua: Bălbărau – Oroian, Wallace, Beța, A. Ilie- Răsdan, Băjenaru, Bărbulescu, Neacșu – Enceanu, Buhăescu
Rezerve: Iancu, Gherghiceanu, Huiban, Mihăescu, Zaharia, Donose, Pacione, Drăghici, Bactăr
Antrenor: Daniel Oprița

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.