Tenis

Portretul Emmei Răducanu făcut de chinezi » Cum a ajuns campioană la US Open, ce pasiuni are și ce rol au avut părinții în cariera ei

+47 Foto
Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 septembrie 2021

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

Cu tată român și mamă chinezoaică și crescută de la doi ani în Anglia, Emma Răducanu este noua senzație din tenisul mondial.

VIDEO Cine e Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Publicațiile din China au pus cap la cap informațiile despre Emma și familia ei și au alcătuit un portret al noii senzații din tenisul feminin. 

„Răducanu, cu mama din China și tată din România, născută în Canada și crescută în Marea Britanie, a câștigat US Open fără să piardă vreun set și a atins cea mai înaltă treaptă din tenisul mondial, iar zâmbetul și numele ei au devenit cunoscute în întreaga lume.

Emma Răducanu, alături de părinții ei

Răducanu s-a născut pe 13 noiembrie 2002, în Toronto, Canada. Mama ei, Renee, este din Shenyang, China, iar tatăl ei, Ian, este din România. Ambii au lucrat în domeniul financiar în Canada. Familia ei s-a mutat la Londra când ea avea doi ani, iar părinții au fost extrem de implicați în ascensiunea ei.

Tatăl ei a încurajat-o să încerce mai multe sporturi, iar mama ei a avut un rol esențial ei în faptul că este disciplinată mental și că muncește mult.  În copilărie, Răducanu a încercat mai multe sporturi: tenis, înot, baschet, echitație, karting, motociclism și balet, iar la 12 ani a renunțat la pasiunea pentru motorsport și s-a concentrat pe tenis.În plus, este o elevă cu rezultate excelente, având note maxime la matematică și economie” , notează chinezii.

+47 Foto
Foto: twitter US Open

„Părinții mei mi-au modelat spiritul și atitudinea. Încă de când eram mică, ei m-au învățat să am atitudinea corectă pe teren. Dacă aveam o mentalitate greșită, mă corectau. Iar asta m-a ajutat mult.  Aș vrea să am energia Simonei Halep și mentalitatea și spiritul lui Li Na”, spunea Emma Răducanu, care a început tenisul în Bromley, orașul de lângă Londra, în care a crescut. 

Presa din China scrie că Federația de Tenis din Marea Britanie a remarcat-o pe Emma și a sprijinit-o, ajutând-o să participe la diferite competiții și cantonamente. 

>

Chinezii mai notează că succesul de la US Open o va face pe Emma să devină o țintă pentru sponsori.

„Experții în marketing scriu că va deveni sportiva din Marea Britanie cu cele mai mari venituri în acest an. Va deveni cu siguranță un ambasador al marilor brand-uri. În afara terenului, Răducanu a arătat că are ce-i trebuie unei vedete.

VIDEO Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Citește mai multe știri despre US Open 2021:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.