Liga 1

Un nume important din fotbalul românesc îi ia apărarea lui Marius Croitoru: „N-are licență, dar are minte”

Marius Croitoru Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 septembrie 2021

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit după victoria celor de la FC Botoșani în fața celor de la CFR Cluj, scor 1-0, și l-a lăudat pe antrenorul moldovenilor, Marius Croitoru, pe care îl consideră un tehnician care nu are nevoie de licență pentru a fi un bun antrenor.

Dragomir a discutat problema antrenorilor fără licență, printre care se află și Marius Croitoru. „Oracolul din Bălcești” este de părere că Federația ar trebui să-i ajute pe aceștia, nu să îi amendeze și să îi suspende pentru că profesează.

„Cel mai bun antrenor declarat de toată lumea a deranjat că are numai carnet de antrenor și nu are de conducere. Nu poate să conducă basculante, are carnet de antrenor și e suspendat două etape. Antrenorii de la națională nu au avut licență la fel ca el, nu au fost suspendați că au fost puși de Federație. 

Uite că a venit cel mai titrat antrenor la CFR și a luat bătaie. Iar Croitoru face minuni, alălalt (n.r. Prepeliță) n-are licență dar are minte, ca și Iosif. Au talent, asta este meserie, nu e academie. E vocație, Lucescu nu ajungea Lucescu dacă nu pleca la o vârstă fragedă să antreneze Hunedoara. 

Să-i ajute Federația, peste tot în lume ce-i talentați sunt ajutați, la noi le dau în cap”, a spus Dumitru Dragomir în emisiunea „Ora exactă în sport”, pe ProX.

Croitoru, replică pentru antrenorii care-l critică

La finalul partidei, Croitoru a ținut să explice motivul pentru care a fost amendat de Comisia de Disciplină și i-a criticat pe antrenorii care s-au arătat deranjați de faptul că antrenează fără licență.

„Am fost amendat pentru că am participat la conferința de presă. ROAF-ul spune clar că în cadrul unui club numai antrenorii cu Licența PRO au voie să participe la conferința de presă înainte și după meci. Eu am participat la o conferință de presă după meciul cu Craiova și din cazua asta am fost amendat, pe bună dreptate. 

Sunt antrenor secund cu Licență A și am voie să dau indicații de pe bancă. Eu cunosc foarte mulți antrenori care au antrenat cu Licență A, ca mine, pe care îi văd deranjați de lucrul acesta. Dar ei, când antrenau la fel ca mine, nu mai erau deranjați. Sunt unii în emisiuni care au antrenat ani de zile cu Licența A și și acum sunt deranjați. 

Credeți că dacă ai Licență PRO și ai rezultate, ești prin emisiuni TV sau acasă? Eu zic că nu. Eu am avut șansa mea, am demonstrat că fac o treabă bună. Credeți că nu sunt alte cluburi care ar vrea un antrenor cu Licență A și să fie în play-off?”, a spus Marius Croitoru la emisiunea „Digi Sport Special”.

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.