Tenis

Emma Răducanu, comparată cu o dublă campioană de Grand Slam: „Jocul e asemănător! Are un potențial incredibil”

+47 Foto
Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 septembrie 2021

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

Antrenorul Firicel Tomai, care în trecut a lucrat cu Simona Halep și Victor Hănescu, a vorbit despre jucătoarea cu tată român. Acesta a explicat care sunt principalele calități ale Emmei Răducanu și unde crede că mai are de lucrat.

„Amândouă m-au uimit! A fost ceva șocant și extraordinar ce au făcut fetele astea două. E senzațional. Toată lumea tenisului e șocată! Fiecare antrenor spune că e incredibil, că e fantastic.Nu credea nimeni că o să se ajungă aici. 

>

Din ce am văzut aseară, Emma Răducanu a fost cu două clase peste adversara ei și are un potențial extraordinar. Emma are un potențial incredibil pe lovituri, pe mental și pe fizic. Sigur, o să mai lucreze, dar aseară nu s-a ridicat decât la jumătate din ce avea nevoie.

Are potențial extraordinar și datorită faptului că a jucat foarte detașată. A simțit că e momentul ei și că poate să bată pe oricine, a jucat degajată. Ea are această capacitate să stea liniștită și să joace. Aici e de fapt secretul ei și așa o să reușească.

Mi se pare că seamănă cu Kim Clijsters. O să dea cu dreapta mult mai bine. Jocul e asemănător cu cel al lui Clijsters. Are toată loviturile și stă foarte bine.  Poate să joace fantastic. Ea nu a fost nevoită să își ridice nivelul la acest turneu”, a spus Firicel Tomai la emsiunea „Digi Sport Matinal”.

VIDEO Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Citește mai multe știri despre US Open 2021:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.