Tenis

Cum au comentat Emma Răducanu și Leylah Fernandez cel mai controversat moment al finalei US Open: „Eu nu am vrut să mă opresc”

+47 Foto
Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: twitter.com/usopen

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 septembrie 2021

Venită din calificări, Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) e campioană US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.

În finalul meciului, la 5-3 pentru Emma Răducanu și 40-30 pentru Leylah, pe serviciul britanicei, a avut loc cel mai controversat moment al finalei. După un schimb lung, Emma Răducanu a alunecat și și-a zgâriat genunchiul. Meciul a fost oprit de arbitră, care a cerut un timeout medical pentru a i se bandaja rana britanicei.

Leylah Fernandez a fost nemulțumită de pauza luată la mingea ei de break, iar după meci a explicat ce s-a întâmplat pe teren.

„Nu știam cât de serioasă a fost căzătura ei. De aceea am mers la oficial și am întrebat-o.  A fost ceva ce s-a întâmplat în tensiunea momentului. Este păcat pentru mine că s-a întâmplat în acel moment. Dar e sport, e tenis. Trebuie să merg mai departe”, a spus Leylah Fernandez, potrivit presei din Anglia.

Emma Răducanu: „Eu nu am vrut să mă opresc”

La conferință, Emma a vorbit și ea despre accidentare și despre întreruperea meciului.

„A fost un punct incredibil, am dat tot ce am avut mai bun și am căzut. M-am tăiat destul de rău la genunchi. 

Eu nu am vrut să mă opresc pentru că am crezut că mă scoate din ritm. Urma să servesc la 30-40 și să ai o pauză așa de lungă... Dar nu am putut să mai joc. Nu am fost lăsată pentru că genunchiul meu sângera. 

Arbitra de scaun a spus că trebuie tratat imediat și m-am dus pe margine. Încerca să mă gândesc la ce va fi. Să joci minge de break după o pauză de 2-3 minute nu e ușor, dar cred că m-am descurcat”, a adăugat Răducanu.

VIDEO Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Citește mai multe știri despre US Open 2021:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.