Stranieri

Fatih Terim, avertisment pentru Moruțan și Cicâldău: „Adaptați-vă mai repede!”

Alexandru Cicâldău Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 13 September 2021

Fatih Terim l-a înlocuit la pauză pe Olimpiu Moruțan, la al doilea meci consecutiv în care Galatasaray a condus cu 2-0 și a fost egalată. Alex Cicâldău a fost și el schimbat.

Pentru Moruțan, primele două meciuri la Galatasaray nu i-au oferit și bucuria victoriilor în galben-roșu. Două egaluri identice.

De ce l-a trecut Terim pe bancă pe Moruțan

  • Pe 29 august, la debut, ex-stelistul a fost titular în deplasarea cu Kasimpașa și a pasat decisiv la golul de 0-1, Cim-Bom-Bom a avut avantaj de două goluri, dar a fost 1-2 la pauză și s-a terminat 2-2. El fiind înlocuit în minutul 72.
  • Duminică, la a doua partidă, pe terenul lui Trabzonspor, a apărut din nou în „11”-le de start, a fost încă o dată 0-2, 1-2 și, la sfârșit, 2-2. Numai două puncte în loc de șase pentru el. Iar la Trabzon a fost schimbat după prima repriză.

„Moruțan este bun cu mingea la picior, însă voiam să mă asigur că echipa este un pic mai puternică defensiv”, a explicat Fatih Terim de ce l-a trecut pe Olimpiu pe bancă. Până la urmă, nu a rezolvat problemele de apărare.

Fatih Terim: „Nu s-au văzut niciodată în viața lor”

„Împăratul” știe că, după mai multe transferuri, e nevoie de timp: „Jucători care nu s-au văzut niciodată în viața lor trebuie să muncească mult pentru a găsi o cale comună. Rase diferite, țări diferite, limbi diferite...”.

Terim i-a avertizat însă voalat pe Moruțan, Cicâldău și pe colegii lor noi: „Băieții trebuie să se adapteze și să intre în formă mai repede. Altfel, nu va fi ușor”.

Alex Cicâldău, niciun meci integralist

Și pentru Alex Cicâldău e dificil. Titular de patru ori în Süper Lig, a marcat două goluri, primul din penalty, însă nu a fost integralist până acum la Galatasaray.

Fatih Terim l-a înlocuit de fiecare dată. Duminică, în minutul 82, după ce la 2-2 cu Kasimpașa îl schimbase la pauză.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.