Liga 1

Crăciunescu a răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs după eliminarea lui Steliano Filip: „E rușinos! Trebuia galben pentru simulare”

Ion Crăciunescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 septembrie 2021

Ionel Crăciunescu, fost arbitru FIFA, a analizat prestația lui Istvan Kovacs din meciul dintre FCSB și Dinamo. Acesta este de părere că la faza eliminării lui Steliano Filip, Valentin Gheorghe ar fi trebuit să fie avertizat pentru simulare.

„Eu nu pot să-mi explic această eliminare. Am căutat circumstanțe arbitrului și nu am găsit. Am găsit un jucător care sare în sus fără să fie atins, Valentin Gheorghe. Bate pe ambele picioare și sare. Din săritură sare în adversar, nu are nicio treabă cu Filip. 

Dacă e să dai ceva aici, există un singur verdict: galben pentru simulare. Valentin Gheorghe sare în sus ca să-l păcălească pe arbitru. Nu s-a dus cu talpa sus, nu se produce contact. 

E rușinos! El nu are voie să se ducă spre un adversar dacă nu are mingea? Filip nu e ușă de biserică, dar în acest caz nu trebuia dat cartonaș roșu”, a declarat Ion Crăciunescu pentru Digisport.

Kovacs l-a eliminat pentru „comportare violentă”

În minutul 37 din Derby de România, fundașul stânga al „câinilor” a văzut direct cartonașul roșu după un duel cu Valentin Gheorghe. 

Conform Fanatik, arbitrul a venit cu o explicație surpriză pentru eliminare: „Comportare violentă - lovirea cu cotul-antebrațul a unui adversar în zona gâtului-feței, mingea fiind la aproximativ 4-5 metri de zona impactului!”

Reluările TV s-au axat pe contactul de la nivelul picioarelor, astfel că nu se poate observa clar dacă Filip își lovește sau nu cu cotul adversarul. 

În schimb pe imagini se poate vedea că Gheorghe, prăbușit de gazon, inițial acuză o lovitură la piciorul drept, apoi se ține cu mâinile de maxilar, iar staff-ul medical al celor de la FCSB îi acordă îngrijiri medicale la nivelul feței.

Filip: „Nu se poate așa ceva!”

După ce a văzut motivarea lui Kovacs, Steliano Filip a avut o nouă reacție, prin care neagă orice atac cu cotul asupra adversarului său. 

„Să te uiți pe reluări să vezi că jucătorul își pune mâna la picior ca și cum l-aș fi lovit. Cu piciorul! Păi cum să mă duc cu cotul? Nu aveam cum! Nu se poate așa ceva!”, a spus Filip pentru sursa citată.

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.