Liga 1

Enes Sali, direct în istoria fotbalului românesc! Record bătut în Liga 1 după 44 de ani!

Enes Sali / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de Liviu Manolache  —  Monday, 13 September 2021

Cu golul reușit astăzi în meciul Farul - Academica Clinceni 5-0, puștiul Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Sali e pariul lui Hagi, „Regele” promovându-l la prima echipă în acest sezon

Ce moment pentru Enes Sali! Puștiul trecut și prin La Masia, academia Barcelonei, a intrat definitiv în istoria fotbalului românesc. La 15 ani, 6 luni și 21 zile, acesta a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul nostru. 

„E o onoare să intru pe teren pentru Mister (n.r - Hagi). Îmi place să driblez, de mic iubesc să fac asta. Țelul meu e să câștigăm cât mai multe meciuri. Se poate orice, trebuie să avem încredere în noi!”, a spus Enes Sali la finalul partidei. 

Enes Sali e născut în Toronto (Canada), însă deține cetățenie română.

Enes Sali a bătut recordurile lui Geolgău și Dobrin

Precedentul record îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Știința într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0). 

Și Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, se poate lăuda cu o performanță similară. Pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, două luni și 16 zile, „Gâscanul” înscria într-un Dinamo Pitești - UTA 3-0.

O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el - Gheorghe Hagi despre Enes Sali, în urmă cu o lună

Enes Sali, trecut prin La Masia

Născut în „Țara frunzei de arțar”, Enes Sali e mijlocaș ofensiv și a fost remarcat de Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme, Sali evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist.

După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, Enes Sali nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România, la academia sa.

Enes Sali l-a depășit pe Ianis Hagi

Enes Sali a intrat la începutul acestui campionat în top 10 cei mai tineri debutanți din istoria Ligii 1, pe locul 8, la vârsta de 15 ani, 5 luni, 17 zile.

Sali l-a înlocuit în minutul 81 pe Alexi Pitu, în meciul cu Sepsi, câștigat cu 1-0. Puștiul este cel mai tânăr jucător din istoria dobrogenilor, depășindu-l astfel pe Ianis Hagi, care a debutat la 16 ani și o lună.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.