Nationala

Variantă-șoc la GSP Live » După Adeyemi, România poate pierde încă un mare talent: „I s-a propus naturalizarea! Poate juca pentru Italia”

Radu Drăgușin, în tricoul naționalei U21 a României (al doilea din stânga, rândul de sus). Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 septembrie 2021

Impresarul Florin Manea continuă războiul cu Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21 a României. În centrul atenției se află din nou stoperul Radu Drăgușin (19 ani), despre care reprezentantul jucătorului susține că există șansa de a fi naturalizat pentru naționala Italiei.

Meciul amical dintre România U21 și Georgia U21, scor 1-1, primul sub comanda noului selecționer Florin Bratu, jucat acum o săptămână, a lăsat în urmă un scandal de proporții. Nemulțumit că Radu Drăgușin - care îi este client - nu a fost titular, Florin Manea l-a atacat pe selecționerul de la U21.

Un nou episod din război s-a consumat în această dimineață, Manea lansând noi săgeți în direcția selecționerului. Printre altele, impresarul a lăsat de înțeles că e posibil ca situația de națională să-l împingă pe jucător să-și ia cetățenia italiană, astfel încât poată juca pentru reprezentativele Italiei!

>

Florin Manea: „Dacă Radu Drăgușin acceptă să fie naturalizat în Italia? Ni s-a propus”

„Hai să facem un exercițiu de imaginație. Ce se întâmplă dacă Radu acceptă să fie naturalizat?, că ni s-a propus. Se poate, în Italia. La 21 de ani poate juca pentru Italia. Au fost oameni acolo care ne-au spus că poate fi naturalizat și apoi va juca pentru Italia”, a spus Manea în studioul Gazetei Sporturilor.

„Eu îl rog frumos (pe Bratu), public, să nu-l mai selecționeze pe Radu până nu joacă. Nici Radu nu vrea să vină și să nu joace. El vrea să vină la lot, dar e de acord că nu are nevoie de nicio mână de ajutor. Nu-l recomandă nimic pe Bratu la națională, nu are spate”, a adăugat el în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan.

Radu Drăgușin

Până acum, Drăgușin, împrumutat la Sampdoria în acest sezon, a jucat de 4 ori la naționala U21. El a prins 8 minute pe teren în ultimul meci al tinerilor „tricolori”, amicalul de la Voluntari cu Georgia, scor 1-1.

Un jucător care joacă în campionatul numărul 1 din lume ca tacticizare nu poate lipsi de la nicio echipă națională, punct.

- Ionuț Chirilă, antrenor

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.