Liga 1

Rapid l-a prezentat pe Alex Ioniță » Se întoarce după 8 ani

Alexandru Ioniță II va fi din nou coleg cu Cristi Săpunaru, cu care a jucat și la Astra // foto: Instagram @ alexionita31

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 16 September 2021

Rapid a anunțat oficial transferul mijlocașului Alex Ioniță (26 de ani), venit liber de contract după despărțirea de CFR Cluj. El va putea juca din nou din octombrie, după suspendarea primită în scandalul de dopaj de la Astra. 

Alex Ioniță revine în tricoul formației vișinii după 8 ani și va evolua în următoarele 3 sezoane pentru echipa antrenată de Mihai Iosif.

„Am jucat de la 6 ani la Rapid, pentru Rapid m-am apucat de fotbal, tatăl meu e rapidist și mi-am dorit foarte mult să joc pentru Rapid. A fost o perioadă foarte frumoasă, asta mi-am dorit și totul a venit de la sine. 

Sper să facem o figură foarte bună și de la anul să ne propunem obiective mărețe. Suporterii să aibă încredere în echipă, să ne susțină la fiecare meci, ca și până acum”, a spus Ioniță pentru fcrapid.ro.

Alex Ioniță a semnat cu Rapid // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Alex Ioniță revine la Rapid după 8 ani

În vârstă de 26 de ani, Alex a jucat ultima dată pentru Rapid la finalul lui 2013, acesta transferându-se atunci la Astra Giurgiu, formație la care a obținut titlul de campion, în 2016.

Apoi acesta a fost transferat de CFR Cluj cu care a câștigat două titluri de campion. Ioniță a ajuns la clujeni în ianuarie 2018, de la Astra, pentru 1 milion de euro. 

Mijlocașul nu a reușit să se impună în Gruia, fiind împrumutat în două rânduri, la CSU Craiova și Astra.

100.000 de euroe cota lui Ioniță, potrivit transfermarkt

În octombrie poate juca din nou

În urma scandalului de dopaj de la Astra, în care a fost implicat alături de Kehinde Fatai și Takayuki Seto, Ioniță a fost suspendat pentru un an, iar începând cu octombrie 2021 poate reveni pe teren.

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.