CSA Steaua a solicitat echipei U Cluj să accepte să joace pe Ghencea meciul de rugby din SuperLigă, de săptămâna viitoare, deși partida era programată sub Feleac. Adversara a fost de acord, federația la fel și așa s-a blocat singura dată la care noul stadion nu era ocupat cu niciun eveniment, astfel încât solicitarea oficială a FCSB-ului a putut fi respinsă. În rest, până la finalul anului, toate etapele de acasă ale celor de la CSA Steaua se suprapun cu meciurile de pe teren propriu ale clubului lui Gigi Becali.
Războiul dintre CSA Steaua și FCSB se duce pe toate fronturile și cele două părți folosesc toate armele din dotare pentru a-și atinge obiectivele. Ultima acțiune a clubului din cadrul MApN-ului demonstrează în mod clar că șefii CSA nu doresc sub nicio formă să dea curs vreunei colaborări, de orice fel, cu Gigi Becali. Cel care solicitase în mod oficial ca FCSB să dispute pe noul stadion Steaua anumite meciuri de pe teren propriu.
Armata joacă tare » Unde a ajuns războiul dintre CSA Steaua și FCSB
"Pentru a analiza solicitarea dumneavoastră și a da un răspuns concret, dar și pentru a asigura respectarea programului echipelor din cadrul clubului nostru, avem nevoie de date exacte, nu de o solicitare generică sau aproximativă, așa cum ați precizat chiar dumneavoastră în cererea formulată" a fost o parte din răspunsul pe care cei de la Steaua l-au oferit FCSB-ului.
Ulterior, FCSB a revenit cu o solicitare punctuală legată de meciul cu Clinceni, programat pe 25 septembrie, adică sâmbăta viitoare. FCSB căuta o variantă fiindcă pe Arena Națională era programat un concert în weekend-ul respectiv, care a fost însă anulat.
Înainte de a ști că Arena va fi disponibilă, CSA Steaua a mai oferit, în scrisoarea de răspuns, pe care GSP a dezvăluit-o în exclusivitate, un criteriu important pe care trebuie să-l ia în calcul când decide dacă o acceptă pe FCSB sau nu pe Ghencea.
"Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României", au susținut cei de la CSA.
Cum a ocupat Armata data liberă din calendarul stadionului
Pentru data de 25 septembrie nu exista chiar niciun eveniment cu implicarea directă a echipei de fotbal antrenate de Daniel Oprița sau a celei de rugby. Ambele aveau de disputat jocuri în deplasare: fotbalul la Brașov, cu FC, iar rugbyul la Cluj, cu Universitatea.
Conducerea Stelei a luat însă o decizie surprinzătoare: i-a propus Universității Cluj să accepte să vină la București și să dispute afară confruntarea, chiar pe noua arenă din Ghencea, ocazie cu care stadionul va fi inaugurat și pentru meciuri de rugby.
Clujenii au fost de acord, federația de specialitate și-a dat și ea "OK"-ul, astfel că meciul a fost programat vinerea viitoare, pe 24 septembrie, la prânz, de la ora 12:00. Cu fix o zi înainte de data la care FCSB ceruse să i se pună la dispoziție stadionul pentru confruntarea cu Clinceni.
Și așa se respectă și răspunsul oficial pe care cei din Armată i l-au dat FCSB-ului: "Administratorul are prioritate în folosirea stadionului de către echipele de fotbal și rugby ale clubului".
După ce noua arenă din Ghencea a primit undă verde pentru a susține meciuri, echipa de rugby a avut programat un meci acasă. Pe 4 septembrie, când campionatul de fotbal în liga secundă era oprit. Chiar și așa, meciul Steaua - SCM Timișoara 29-10 s-a desfășurat pe terenul de rugby din Complexul din Ghencea, nu pe Centralul nou construit.
În afara weekend-ului viitor, până la finalul lui 2021, toate meciurile pe care FCSB le are programate acasă se suprapun peste jocurile de pe teren propriu ale celor de la CSA Steaua:
Data | Meci acasă CSA Steaua | Meci acasă FCSB |
16.oct | Steaua - Astra | FCSB - Mioveni |
30.oct | Steaua - Chiajna | FCSB - FC Argeș |
20.nov | Steaua - U Cluj | FCSB - FC Botoșani |
04.dec | Steaua - Gloria Buzău | FCSB - UTA |
Datele respective sunt estimative fiindcă nu a fost stabilit țintarul exact, pe zile, pentru acele etape. Teoretic, dacă una dintre echipe ar fi programată vineri sau sâmbătă, iar cealaltă duminică sau luni, ar putea evolua amândouă pe stadionul din Ghencea.
Și în acest caz, răspunsul dat de cei de la CSA a fost fără nicio șansă pentru clubul lui Gigi Becali: "Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii, potrivit destinației, de către administrator".
5 meciuris-au disputat până acum pe noul stadion din Ghencea: cel de inaugurare, cu OFK Belgrad, un amical cu Voluntari și 3 confruntări de Liga 2 (Csickszereda, Brăila, Ripensia)
Naționala intră și ea în Ghencea
Solicitarea FCSB n-a primit răspuns favorabil, în schimb, Federația Română de Fotbal a primit accesul de a disputa pe arena Steaua ultimele două meciuri de acasă din preliminariile Campionatului Mondial.
Pe 11 octombrie va avea loc partida cu Armenia, una care foarte probabil va fi decisivă privind accesul la baraj. Apoi, în "fereastra" din noiembrie, pe data de 11, România va întâlni Islanda. Ambele partide vor începe la ora 21:45 și vor fi transmise în direct de Pro TV.
MM: "Ce face Armata e penal"
Managerul general al celor de la FCSB s-a referit și în ultima apariție publică pe care a avut-o la disputa cu cei de la CSA. Și susține că MApN e în afara legii. "Armata să se ocupe de soldați! OK, sunt acolo și exponenți ai sportului românesc de cel mai înalt nivel, la olimpici putem să introducem în ecuație și Armata, dar ca să dai peste 1 milion de euro din banii cetățenilor și să te bată FC Carmen... Nu mi se pare normal. E o chestie penală!", a declarat MM la DigiSport.
{{text}}