Tenis

„Nu am mai văzut așa ceva” » Ce l-a frapat pe Dominic Thiem la Emma Răducanu: „A fost minunat”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 18 September 2021

Austriacul Dominic Thiem a elogiat-o pe campioana de la US Open din 2021, Emma Răducanu, cea despre care spune că a bifat „una dintre cele mai mari realizări din sportul feminin”.

Emma Răducanu a devenit prima câștigătoare a unui titlu de Grand Slam, după ce a pornit din calificări, sportiva ocupând în prezent locul 23 în clasamentul WTA.

„Pentru mine aceasta este una dintre cele mai mari realizări în sportul feminin. A fost o călătorie incredibilă, trebuie doar să te uiți la cifre. Nu a pierdut un set în tot turneul. A venit din calificări și nici măcar nu a jucat un tiebreak. Nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Dominic Thiem, el însuși campion la US Open, în 2020. 

+31 Foto
Emma Răducanu la Met Gala

Dominic Thiem: „Modul în care se mișcă a adus-o la un nou nivel”

Thiem spune că felul în care s-a mișcat Emmei Răducanu pe teren la New York nu seamănă cu nimic din ceea ce văzuse până acum în sport.

Sportivul austriac, loc 8 ATP, a evidențiat tehnica și jocul de picioare al lui Răducanu, o adolescentă care a jucat doar în al doilea Marele Șlem.

„Modul în care joacă, tehnica ei, modul în care se mișcă, cumva a adus totul la un nou nivel... a fost minunat să o văd. Poate că este cea mai mare surpriză din toate timpurile”, a adăugat Thiem.

Emma Răducanu are tată român și mamă chinezoaică

Emma Răducanu, 19 ani, s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis.

Povestea Emmei Răducanu se aseamănă până într-un punct cu cea a Biancăi Andreescu: canadianca are însă ambii părinți de origine română și, pe deasupra, a și locuit câțiva ani în România. Lucru care nu s-a întâmplat și în cazul Emmei Răducanu. Portretul integral al Emmei Răducanu, aici. 

+7 Foto
Emma Răducanu, campioana US Open 2021

Citește și alte știri despre Emma Răducanu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.