Liga 1

Fanii lui CSU Craiova râd de asistența de la FCU Craiova - FCSB! Ce arată comparația și contextul detaliat

+48 Foto
Interesul pentru disputa dintre FCU Craiova și FCSB, din runda cu numărul 9 a Ligii 1, a fost mai mic decât se preconiza.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 septembrie 2021

Interesul pentru disputa dintre FCU Craiova și FCSB, din runda cu numărul 9 a Ligii 1, a fost mai mic decât se preconiza. 

Arena „Ion Oblemenco” a fost mai mult goală la meciul dintre FCU Craiova și FCSB. Aproximativ 6.500 de fani au asistat la înfruntarea formațiilor pregătite de Adrian Mutu și de Edi Iordănescu. Dintre ei, 300 au fost suporteri ai oaspeților. Acești au fost „exilați” la un inel superior, pentru a împiedica apariția incidentelor, și au pus în scenă o mică scenografie. 

Peluza Sud, susținătorii celor de la FCU Craiova, la meciul cu FCSB

Interes scăzut pentru FCU Craiova - FCSB

Cum poate fi explicat numărul mic de spectatori de pe arena „Ion Oblemenco”? În primul rând, modul de acces pe stadion mai complicat în timpul pandemiei de coronavirus. Fanii trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test pentru Covid-19 cu rezultat negativ. 

Un alt motiv îl reprezintă rezultatele slabe ale oltenilor din ultima perioadă. FCU a ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie, iar fanii sunt într-un conflict cu jucătorii, dar și cu finanțatorul actual, Adrian Mititelu Jr. 

Ultimul CSU Craiova - FCSB, cu casa închisă, dar în condiții diferite

Numărul mic de spectatori prezenți la FCU Craiova - FCSB a declanșat o serie de ironii din partea rivalilor de la CS Universitatea Craiova. Aceștia au amintit de precedentul meci jucat în compania formației patronate de Gigi Becali, cu spectatori. 

Cel mai recent duel dintre CS Universitatea Craiova și FCSB, jucat cu spectatori pe arena „Ion Oblemenco”, a avut loc pe 15 septembrie 2019, în runda cu numărul 9 a sezonului regulat. S-a încheiat cu victoria bucureștenilor, scor 1-0. 

Arena a fost arhiplină la acel meci dintre Universitatea și FCSB. Au asistat 30.000 de fani, iar suporterii au pregătit o scenografie deosebită, având laitmotiv „Oda Bucuriei”, una dintre cele mai renumite compoziții ale lui Ludwig van Beethoven.

Arena „Ion Oblemenco”, plină până la refuz la derby-ul CSU Craiova - FCSB, din septembrie 2019

Momentul a fost însă unul special. Consemna debutul lui Victor Pițurcă pe banca formației. Numirea lui a creat o emulație specială în Bănie. 

FCU Craiova, în fața rivalei CSU în acest sezon

Recordul de spectatori în acest sezon a fost stabilit la meciul dintre FCSB și Dinamo. 36.147 de persoane au urmărit rezultatul istoric, 6-0 pentru trupa lui Edi Iordănescu. 

În ceea ce privește meciurile disputate pe „Ion Oblemenco” în acest sezon, recordul este deținut de FCU Craiova. La victoria cu Dinamo, scor 1-0, au asistat 11.000 de spectatori. La CS Universitatea Craiova - Sepsi, scor 1-1, au fost prezenți 10.000 de oameni.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.