Campionate

Detalii despre scandalul la PSG: Messi e supărat, iar reacția de la gol spune totul » Pochettino: „Trebuie să fac alegeri. Uneori, deciziile sunt pozitive, alteori, nu. Decizii care plac sau nu”

Messi a primit 25 de pase, cele mai multe în interiorului „careului” format cu Neymar, Mbappé și Di María.

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 20 septembrie 2021

La debutul pe „Parc des Princes”, Messi a primit 25 de pase, cele mai multe în interiorului „careului” format cu Neymar, Mbappé și Di María. 

Dar Messi s-a supărat când a fost înlocuit, cum s-a întâmplat cu toți antrenorii care l-au schimbat în timpul jocului. La golul victoriei, aproape că nu s-a bucurat: „Doar câteva aplauze discrete". 

Raí, brazilianul ales cel mai bun jucător din istoria lui PSG, a fost invitat de roș-albaștri să dea lovitura de start cu Lyon. Parizienii speră ca Leo Messi să preia ștafeta de la campionul mondial paulista, de aceea l-au chemat la această partidă. Dar primele semne nu sunt bune.

Messi l-a preferat pe Neymar în combinații

A fost meciul în care argentinianul a debutat pe „Parc des Princes", după două deplasări, 25 de minute la Reims (2-0) și 90 la Bruges (1-1). Și antrenorul Pochettino a folosit în premieră cvartetul de vis, cu Mbappé vârf, susținut de Di María - Messi - Neymar. „Cei patru fantastici", cum îi numește L'Équipe.

Jocul lor s-a învârtit în jurul lui Messi, exact cum își dorește Poche. Spre el s-au îndreptat cele mai multe mingi duminică seară în interiorul acestui "careu".

Contractul lui Lionel Messi (34 de ani) la PSG, foto: Imago
  • 25 de pase a primit Leo: 12 de la Neymar, 8 de la Di María, 5 de la Mbappé.

El l-a preferat pe Ney în combinații (11), ca în perioada Barcelona, urmat de compatriotul argentinian (9) și de Kylian (4).

Messi nu a reușit să înscrie. A treia partidă fără gol, deși a fost activ în prima repriză și a avut ocazii, inclusiv o bară din lovitură liberă.

Mauricio Pochettino: „Eu iau deciziile. De aceea sunt aici"

Simțind că a obosit și nu mai e la fel de implicat în joc, Pochettino l-a înlocuit pe campionul sud-american în minutul 76, dar Leo s-a supărat întotdeauna când a fost schimbat. Și pe Guardiola, și pe Luis Enrique, și pe Valverde, pe toți. Au apărut primele tensiuni și la Paris.

Când antrenorul i-a întins mâna, Messi l-a ignorat, apoi s-a întors, privindu-l enervat și uimit. "L-am întrebat cum s-a simțit. Mi-a zis că totul bine. Nu sunt probleme", a dezvăluit tehnicianul. Acesta a fost foarte clar în explicații. Un răspuns destinat mai puțin jurnaliștilor. Mai ales jucătorului: "Toată lumea știe că avem mulți fotbaliști de mare calitate. Trebuie să fac alegeri, inclusiv în timpul meciului, gândindu-mă la echipă și la jucători. Uneori, deciziile sunt pozitive, alteori, nu. Decizii care plac sau nu. De aceea sunt aici. Eu iau deciziile".

„Nimeni nu e obișnuit să-l vadă rezervă"

Messi și-a manifestat nemulțumirea și pe bancă. A rămas supărat. Paredes s-a întors spre el gesticulând. Ca și cum ar fi spus: „Ce cauți aici?". TNT Sports Argentina a observat reacția coechipierilor: „Nimeni nu e obișnuit să-l vadă pe Leo rezervă". În timp ce Olé a văzut și gestul lui în momentul în care Icardi a înscris golul victoriei în prelungiri: „Doar câteva aplauze discrete". Colegii erau fericiți. El mai puțin.

Pase primite în careu: Messi - 25 Neymar - 16 Di María - 12 Mbappé - 9

Messi vs Lyon: 

  • 76 de minute 
  • 4 șuturi la poartă 
  • 2 șuturi pe poartă 
  • 2 ocazii create
  • 1 șut în bară 
  • 3 faulturi suferite

6a fost nota primită de Messi în L'Équipe pentru acest meci (cu Bruges, a luat 5); Neymar, cea mai mare (7), la fel ca Herrera (Mbappé 5, Di María 4)

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.