Liga 1

“Bestii!”

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Crainicul stadionului Steaua, Florin Ghencea, susţine că luni noapte, “rapidiştii au bătut un tramvai plin cu oameni şi ultraşi".

Războiul din Liga I s-a mutat în stradă, după meciul Steaua-U Cluj.

Crainicul stadionului Steaua, Florin Ghencea, descrie scene de groază: “Eram în tramvai, îm­preu­nă cu Leorda Ion, un jucător din Republica Moldova, venit pentru probe la Petrolul. La Crîngaşi, tram­vaiul a fost atacat de 70-80 de inşi, iar alţi 20-30 s-au pus pe şine, în faţa tram­va­iu­lui, să nu plece”.

DEPUNE PLÎNGERE

Florin Ghencea a continuat: “Nu aveau însemnele vreunei echipe, dar erau înarmaţi cu bîte şi lanţuri. «Forţa Rapid! Loviţi-i pe toţi!», atît am auzit. Au început să dea în toată lumea. Am văzut cu ochii mei cum i-au rupt o bîtă în cap unui suporter stelist. Oamenii fugeau care încotro. A fost anarhie şi nici picior de poliţist sau jan­darm”. El este decis să depună plîngere penală: “Îi pot recunoşte uşor pe 5-6 dintre atacatori”. Leorda Ion (19 ani) susţine că “n-am mai văzut aşa ceva! Chiar mi-a fost teamă că am putea fi linşaţi! În Moldova nu se petrec astfel de lucruri!”.

RATB şi Poliţia nu confirmă

Mihai Vlădărău, PR-ul RATB, susţine că “la ieşirea de pe traseu, fiecare vagon este riguros controlat, dar în noaptea de luni spre marţi nu s-a consemnat nici o problemă”. La rîndul său, Christian Ciocan, purtătorul de cuvînt al Poliţiei, spune că “nu am primit nici o plîngere, nu s-a apelat serviciul de urgenţă pentru vreun incident între fani”. Un vatman, Valentin Morari, susţine că “la Piaţa Crîngaşi erau foarte mulţi suporteri gălăgioşi, dar n-am văzut nici o bătaie. Chiar m-am mirat că nu era Poliţia acolo”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.