Tenis

Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, după 49 de ani! Motivul invocat de tenismen: „Aşa i-au făcut şi lui Messi”

Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, după 49 de ani! Motivul invocat de tenismen: „Aşa i-au făcut şi lui Messi”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 23 September 2021

Contractul dintre Ilie Năstase și Adidas a ajuns la final, iar firma germană l-a anunțat că nu i-l va prelungi.

Năstase, 75 de ani, a fost unul dintre primii jucători de tenis care au fost sponsorizați de gigantul de echipament sportiv. Se întâmpla în 1972, înainte să devină primul #1 din istoria ATP. Suma a fost de 100.000 de dolari pe an, la acel moment.

Înțelegerea a expirat după 49 de ani. „Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

Adidas suspendase deja înțelegerea cu Năstase în 2017, după comentariile fostului tenismen legate de copilul Serenei Williams: „Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?". „Ei sunt solidari în astfel de situaţii. Aşa i-au făcut şi lui Messi, când a avut problemele cu taxele. Nu au dat în presă, dar am auzit că aşa a fost”, a comentat Ilie Năstase, pentru sursa citată.

Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase. Au avut produse de succes împreună

De-a lungul timpului, în baza acestui contract, au fost realizate diverse produse Adidas cu numele sau imaginea lui Năstase, inclusiv cu una dintre cele mai colorate ipostaze ale fostului lider mondial de pe terenul de joc. Tricoul „Năstase” din 2011 făcea parte din colecţia „Then and Now Forever", o colecţie dedicată celor mai importanţi atleţi ai tuturor timpurilor.

Ideea avea la bază stilul nonconformist de a se comporta atît pe teren, cît şi în afara lui, care l-a propulsat printre cei mai populari sportivi.

20de milioane de perechi de încălțăminte cu numele lui Năstase a vândut Adidas de-a lungul timpului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.