Cupa Romaniei

Ce căpitan a ales Reghecampf la Universitatea Craiova: „A jucat numai aici, e îndreptățit”

Laurențiu Reghecampf

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 septembrie 2021

Laurențiu Reghecampf a schimbat căpitanul, în absența celui obișnuit, Nicușor Bancu. La meciul cu CFR Cluj, din Cupa României, banderola Universității Craiova va fi purtată de Vladimir Screciu.

„Screciu merită în momentul de față să fie căpitan. A jucat numai aici, a crescut în sânul echipei, a promovat cu Craiova, e îndreptățit să fie căpitan”, a declarat Reghecampf la Telekom Sport, înainte de meci.

Avem inițiativă dar nu reușim să marcăm. Sper să ne descătușăm și să nu mai avem acest ghinion
Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Reghecampf l-a trezit pe Screciu

Vladimir Screciu (21 de ani) a revenit cu adevărat la Universitatea Craiova odată cu instalarea lui Laurențiu Reghecampf pe bancă. În acest sezon, evoluțiile fotbalistului convocat la naționala de tineret sunt peste media colegilor săi din Bănie.

Screciu a fost vândut de CSU Craiova în vara lui 2018, după două sezoane promițătoare în alb-albastru. Oltenii încasau aproximativ două milioane de euro pentru jucătorul care la acea vreme avea doar 18 ani. Destinația: Belgia, Genk.

A urmat o perioadă foarte grea pentru Vladimir. Din cauza a două rupturi - una musculară, cealaltă de ligamente -, dar și a acomodării dificile, n-a jucat deloc în Jupiler Pro League, ci doar la echipa de rezerve, însă și acolo extrem de puțin.

În consecință, Screciu era împrumutat în ianuarie 2020 la Lommel, în eșalonul secund din Belgia. Nici aici n-a avut parte de noroc. Clubul din Flandra avea să intre în insolvență, iar marea speranță a Băniei apuca să prindă doar 16 minute în două partide, în returul sezonului 2019/20.

Înainte de mutarea la Genk, Screciu îmbrăcase de 44 de ori tricoul CS Universității. Promovat de la juniorii juveților, acesta a fost folosit atât în fața apărării (24 de meciuri), cât și în centrul defensivei (20).

Deși și-a dorit enorm să revină în România, întoarcerea sa la Craiova, produsă în iunie 2020, s-a dovedit a fi una anevoioasă. Până la descălecatul lui Reghecampf, a prins rareori primul „11”, fiind introdus mai degrabă spre finalul meciurilor.

Reghecampf l-a titularizat în linia de mijloc doar în primul lui meci ca antrenor al Universității Craiova, returul cu Laci din Conference League, 0-0, în urma căruia oltenii au părăsit competiția încă din turul doi preliminar (0-1 în prima manșă). Apoi, Screciu a evoluat doar ca fundaș central sub comanda fostului tehnician de la FCSB.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.