Cupa Romaniei

Budescu, repetent cu Hunedoara » Doi jucători de Liga 3, peste el

La primul joc ca titular de la revenire, Constantin Budescu a dezamăgit, fiind al doilea cel mai slab jucător ofensiv de la FCSB și depășit inclusiv de doi fotbaliști de Liga 3: Hergheligiu și Laurențiu Buș

Articol de Alexandru Barbu  —  Friday, 24 September 2021

La primul joc ca titular de la revenire, Constantin Budescu a dezamăgit, fiind al doilea cel mai slab jucător ofensiv de la FCSB și depășit inclusiv de doi fotbaliști de Liga 3: Andrei Hergheligiu și Laurențiu Buș.

Semnat de FCSB la începutul lunii, Budescu nu a fost forțat în primul „11”. Edi Iordănescu l-a lăsat în afara lotului cu Dinamo (6-0), apoi l-a introdus pentru ultimele 15 minute cu FCU Craiova (1-0).

În Cupă, antrenorul celor de la FCSB a vrut să afle la ce nivel e Budi și a început formația cu el în teren, unde mijlocașul a rămas până la finalul partidei.

Folosit la mijlocul terenului, în poziția de inter, Budescu a avut o libertate mare în joc, plimbându-se dintr-o zonă în cealaltă a terenului, așa cum a obișnuit la toate echipele pe la care a trecut.

Chiar dacă a întâlnit o echipă de Liga 3, Constantin Budescu, ultima dată la Damac FC, nu a defilat. Din contră, indexul InStat arată că mijlocașul ofensiv a fost al doilea cel mai slab om de atac al lui Iordănescu de la Hunedoara. Doar Olaru e sub el.

Jucătorii de atac de la FCSB cu CS Hunedoara:

NUME*INDEX INSTAT**
Ianis Stoica312
V. Gheorghe294
Oaidă290
Cordea272
Musi261
Dumiter255
Budescu250
Olaru 219

*au fost luați în considerare jucătorii care au evoluat ca interi, extreme și atacanți
**indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc.

2 jucătoride la CS Hunedoara l-au depășit pe Budescu în topul InStat: Hergheligiu (268) și Laurențiu Buș (256)

Budescu, dator după meciul cu Hunedoara

Contra Hunedoarei, Budescu a pierdut nu mai puțin de 18 mingi! De departe jucătorul cu cele mai multe baloane risipite din ambele formații.

Un alt capitol la care Budi e repetent: numărul de dueluri câștigate. Împotriva unor adversari de Liga 3, mijlocașul a câștigat doar 37% dintre acestea!

Budescu vs. CS Hunedoara:

  • 125 de minute
  • 0 goluri
  • 0 pase decisive
  • 3 ocazii
  • 1 șansă periculoasă creată
  • 5 șuturi (2 pe poartă) 
  • 87 de pase (72% reușite)
  • 5 centrări (20% precise)
  • 18 mingi pierdute
  • 3 baloane recuperate
  • 37% dueluri câștigate
  • 2 driblinguri (ambele reușite)

Nu voiam să ajungem până în prelungiri, dar e bine că s-a terminat cum trebuie pentru noi. Ne-am relaxat, apoi ne-am precipitat și ei au reușit să ne egaleze. Păcat. Trebuie să ne punem un semn de întrebare pentru cele trei goluri primite. Le-am primit mult prea ușor, nu trebuia să trecem prin așa ceva
Constantin Budescu, mijlocaș FCSB

Lipsește cu Academica Clinceni?

Până să vină la FCSB, Budescu a făcut o pauză de 3 luni în care nu a bifat nicio partidă oficială. Jucase ultima dată pentru echipa națională a României în amicalul cu Anglia (0-1), însă doar 13 minute. Ultimul meci în care el a fost integralist datează din 17 aprilie, Al-Fateh - Damac 1-1.

Extenuat după efortul din Cupă, Budi are șanse mici să joace sâmbătă cu Academica Clinceni. „A alergat aproape 15 kilometri. N-aveam în plan să joace atât de mult. Voiam să-l schimb după 60-70 de minute, pentru a-l menaja. Dar partida de la Hunedoara a luat-o într-o direcție pe care nu o doream, așa că l-am ținut în teren ca să ne calificăm. Acum, va fi greu să-l avem proaspăt pentru confruntarea cu Clinceni”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul roș-albaștrilor.

14 goluriși 12 pase decisive a reușit Budescu la FCSB în precedentul „mandat” (2017/18)

12 meciuria avut Budescu la Damac - 0 goluri

FCSB - Academica Clinceni » Cum a prefațat Edi Iordănescu meciul:

>

Citește mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.