Opinii

Obicei prost

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  vineri, 24 septembrie 2021

Întrucât duelul de campionat dintre CFR și CSU Craiova, disputat luni în Gruia, a fost aprig, mulți au presupus că meciul dintre aceleași echipe, programat joi în Cupă, dar în Bănie, va fi și mai încins. Universitatea să caute revanșa, iar CFR să confirme. Din păcate, cei cu așteptări s-au înșelat.

Această a doua partidă n-avea cum să fie deosebită, din moment ce, față de cea precedentă, ambii tehnicieni au menajat majoritatea titularilor. În consecință, Craiova a început numai cu Screciu și cu Houri, iar Clujul, și mai grijuliu, doar cu Deac! Așa a apărut Universitatea cu un atac de „grădiniță”, Câmpanu 20 de ani, Markovici 20, Baiaram 18, iar CFR, printre alții, cu veteranul Hoban (curând 39) și cu puștiul Gondiu (19), cu numai 11 minute mari și late jucate în L1, contra FCSB pe 25 mai.

Logic că o asemenea confruntare n-a oferit un fotbal atractiv, ci unul șchiop. O luptă oarbă și fără lumină, purtată mai ales în zona centrală. Cu o sumedenie de pase alandala, acțiunile frumoase fiind puține, iar fazele de poartă și mai puține. Grație unui „trasor” expediat de Houri din afara careului, care l-a prins nepregătit pe portarul Figueiredo, a învins Craiova. Formația care, acceptați locul comun, parcă a dorit mai mult. Care a insistat mai tare.

Universitatea se putea detașa chiar la 2-0, dar Koljici a ratat în prelungiri o ocazie monumentală. CFR și-a creat o unică șansă de gol, "capul" lui Cestor, respins salvator de Lazar.

În condițiile date, schimbările au decis victoria, gazdele dispunând de resurse superioare. Nu c-ar avea o echipă mai bună, dar un lot mai bun, disponibil în ziua respectivă. Pentru că Reghecampf a apelat pe parcurs la Bancu, Nistor, Gustavo, Koljici și A. Ivan, ultimii 3 introduși încă de la pauză, în timp ce Petrescu, silit de împrejurări, a răspuns cu Ciobotariu, Graovac, Sigurjonsson, Celar (poftim?!) și Gâdea. Clar, avantaj Craiova, despre care se poate spune că mai degrabă a câștigat cu banca decât cu garnitura de start.

Calm și echilibrat la final, Dan Petrescu a reproșat din nou FRF că, neacceptând sistemul capilor de serie la tragerea la sorți, a făcut posibil ca deținătoarea la zi a Cupei și campioana en titre să se întâlnească încă din „16-imi”! Avea dreptate, perfectă dreptate. Ar fi fost în interesul competiției, dar și al reprezentării internaționale, ca un astfel de meci să se joace mai târziu. Se subînțelege de ce.

Pe de altă parte însă, dacă nu i-a putut folosi pe accidentații Susici, Debeljuh, Alibec și Omrani, 3 atacanți deci!, „Bursucul” oricum îi mai avea la dispoziție pe Bălgrădean, pe Manea și pe Camora, pe Burcă și pe Bouhenna, pe Bordeianu și pe Păun, pe Costache și, forțând nota, pe Culio, pe care a preferat să-i menajeze.

De acord, CFR continuă cursa și în Conference League, unde o victorie aduce 500.000 de euro. Ea e singura formație românească rămasă în Europa, respect pentru asta, jos pălăria! Totuși, întreb, nu arunc cu pietre, chiar toți cei amintiți mai sus trebuiau odihniți?!

Multiplu campion ca antrenor, Petrescu n-are în palmares, în ciuda trofeelor obținute în țară, ca și în Rusia și China, niciun triumf în Cupă. Iat-o însă pe CFR păstrându-și obiceiul de a părăsi prematur această întrecere, fiind mereu eliminată devreme. Obicei prost, nu-i așa?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.