Liga 1

FCSB tremură și cu „Milanul” lui Chirilă! Vicecampioana urcă pe podium, după a 3-a victorie la rând

+49 Foto
FCSB a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în runda #10 din Liga 1.

Articol de Raed Krishan (foto)  —  sâmbătă, 25 septembrie 2021

FCSB a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în runda #10 din Liga 1.

Deși nu a strălucit pe toată durata partidei, vicecampioana bifează a 3-a victorie la rând în campionat și urcă momentan pe podium.

FCSB - Academica Clinceni 3-2 » Continuă seria de victorii pentru roș-albaștri

Gazdele au început perfect meciul, iar în minutul 10 conduceau deja cu 2-0. Mai întâi, gol Keșeru, căpitan în această seară. Valentin Gheorghe i-a pasat în careu, atacantul roș-albaștrilor a șutat inițial în portarul Dobre, dar a avut noroc și balonul a revenit la el. A doua oară n-a mai iertat: lob superb, peste goalkeeperul ilfovenilor ieșit în afara careului mic (3). Cel mai rapid gol din acest sezon!

A urmat momentul fundașilor centrali. Iulian Cristea a recentrat pentru Vinicius, care a împins mingea în plasă din câțiva metri (10). Greșeală mare și a portarului Dobre, depășit de centrarea lui Radunovic. 

FCSB n-a mai forțat. Din contră, Clinceni a preluat inițiativa în multe momente și chiar a reușit să marcheze înainte de pauză (45). Nigerianul Michael Omoh a punctat cu un șut de la 25 metri, deviat și de Adrian Șut, mult prea lent în tentativa de a-și bloca adversarul. În poartă, Andrei Vlad era poziționat în afara careului mic, fiind o victimă sigură pentru șuturile lobate, ca acesta. 

Ianis Stoica a majorat din nou diferența în repriza a doua, profitând de duelul dintre Dobre și Vali Gheorghe (67). Stoica a mai punctat o dată, dar golul a fost anulat - în mod corect - pentru un ofsaid la Vinicius. 

3 goluriare Ianis Stoica la FCSB în Liga 1 (7 meciuri), fix câte a marcat și tatăl său pentru bucureșteni, Pompiliu, dar în 108 meciuri

La fel ca în Cupă, FCSB a tremurat pe final, după golul lui Cascini (88). Oaspeții n-au mai avut timp să și egaleze însă.

„Le voi zice jucătorilor că suntem AC Milan”, își motiva Ionuț Chirilă echipa înainte de meci. Nu i-a ieșit în totalitate, dar Academica nu s-a făcut de râs la debutul antrenorului în Liga 1 ca „principal” al ilfovenilor.

3.783 de spectatoriau asistat la meci (cifră oficială)

FINAL: FCSB - Academica Clinceni 3-2

FCSB - Academica Clinceni: echipele de start

  • E prima dată când Edi Iordănescu îl titularizează pe Ianis Stoica în Liga 1. Atacantul tocmai a reușit o „dublă” în Cupa României, contra Hunedoarei (5-3 după prelungiri).
  • Adrian Șut, recent revenit după o accidentare, apare și el de la început în primul meci din acest sezon de L1.
  • De remarcat și faptul că Iulian Cristea i-a luat locul lui Andrei Miron în centrul apărării. În absența lui Miron, Claudiu Keșeru e căpitanul vicecampioanei. Florin Tănase, „titularul” banderolei, e în continuare accidentat.

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Cordea, Șut, Olaru - Ianis Stoica, Keșeru, V. Gheorghe
Rezerve: Straton, Miron, Haruț, Budescu, Dumiter, Ov. Popescu, Perianu, Oaidă, Musi
ANTRENOR: Edward Iordănescu

CLINCENI: E. Dobre - Fl. Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini - Cioiu, Chandarov, De Amorim - Omoh
Rezerve: Păun, Gardoș, Pashov, Gavra, Vanzo, Ventura, Kazlauskas, Dumitrache, Goma
ANTRENOR: Ionuț Chirilă

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj)

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.