Box

Luptă incredibilă pe stadionul lui Tottenham: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!”

+21 Foto
Luptă incredibilă: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 26 septembrie 2021

Ucraineanul Oleksandr Usyk, 34 de ani (19-0, 13 KO), l-a învins pe englezul Anthony Joshua, 31 de ani (24-2, 22 KO). A devenit noul campion la categoria grea, deținând centurile WBA, IBF și WBO. Îi lipsește doar WBC, care este la Tyson Fury.

Usyk a dominat lupta, zdruncinându-l teribil pe Joshua în rundele 3 și 7, și s-a impus la puncte: 117-112, 116-112, 115-113.

Joshua a pierdut pentru prima dată în carieră acasă, la Londra, în fața a 68.000 de spectatori, pe arena lui Tottenham Hotspur. Prima înfrângere din cariera lui Anthony Joshua a venit în 2019, în fața lui Andy Ruiz Jr., la New York. Cea de azi a fost a doua. Englezul are o clauză specială de revanșă, pe care e de așteptat să o activeze.

Înseamnă enorm pentru mine. Lupta a mers exact așa cum am dorit. Au fost câteva momente în care Anthony m-a întins la maximum, dar nimic special. Nu am vrut neapărat să-l fac KO la final. L-am lovit tare și am încercat să-l dărâm, dar antrenorii mei mi-au zis să termin și să-mi fac treaba. Vreau să merg acasă la familie, nu mă gândesc la revanșă acum. Nu ați văzut încă cea mai bună versiune a mea. Pot mai mult! 
Oleksandr Usyk

Nu cred că AJ a boxat prea bine azi, Usyk a fost excelent. Eram îngrijorat de tot ce s-a zis înainte de meci și am avut dreptate, am gândit prea mult, a primit prea multe lovituri devreme. Acum va merge la spital. Nu știu dacă are arcada spartă, dar nu arată deloc bine. Nu mai vedea după runda a 9-a. Rezervorul era gol, nu mai avea combustibil. Doar inima l-a mai ținut în meci în ultima rundă 
Eddie Hearn, promoterul lui Anthony Joshua

O noapte șocantă pentru Joshua. A fost depășit total. Ce prestație pentru Usyk, care l-a atacat din toate unghiurile! Joshua a fost greoi, dar a produs și el ceva pagube 
Publicația The Guardian

O luptă excelentă! Foarte inteligentă! Sunt fericit, Usyk a fost perfect 
Vitali Klitschko, ex-campion la categoria grea

Pe cine a învins Usyk în „deplasare”: 

  • Krzysztof Glowacki în Polonia 
  • Michael Hunter în SUA 
  • Marco Huck în Germania 
  • Mairis Briedis în Letonia 
  • Murat Gassiev în Rusia 
  • Tony Bellew în UK 
  • Dereck Chisora în UK 
  • Anthony Joshua în UK

3este numărul campionilor la categoria grea din istoria Ucrainei. Ceilalți doi sunt frații Klitschko

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.