Handbal

Sală polivalentă de peste 5 milioane de euro, inaugurată într-un oraș cu 30.000 de locuitori: „E cea mai modernă din țară”

+7 Foto
Sursă foto: Facebook Construcții Erbașu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 26 September 2021

Noua sală polivalentă din Mioveni a găzduit sâmbătă primul meci de la inaugurare, confruntarea din Liga Florilor dintre CS Dacia Mioveni și HC Zalău, încheiată 16-18.

Mioveni, o localitate argeșeană cu doar 30.000 de locuitori, s-a alăturat orașelor din țară care au beneficiat în ultimii ani de investiții în infrastructura sportivă. 

Astfel, la Mioveni a „răsărit” o sală polivalentă care a costat 26 de milioane de lei, adică nu mai puțin de 5,2 milioane de euro. Primarul s-a mândrit pe Facebook cu noua „bijuterie” din oraș.

2.500 de locuriare sala din Mioveni

Primarul din Mioveni exultă: „E cea mai modernă din țara noastră!”

Începând de astăzi, Sala Sporturilor din Mioveni și-a început oficial serviciul în slujba sportului național. Inaugurarea oficială a acestei bijuterii de sală, care va deveni cu siguranță un reper pentru sportul argeșean, cât și pentru iubitorii sportului din România, a avut loc odată cu organizarea meciul de Liga Florilor, dintre CS Dacia Mioveni și HC Zalău. 

În pauza meciului, administrația locală a marcat inaugurarea sălii printr-o mică festivitate în care au fost oferite plachete inaugurale președintelui FRH, Alexandru Dedu și constructorului Sălii Sporturilor. 

Chiar dacă astăzi echipa noastră nu a reușit să obțină primele puncte, acasă, în fața suporterilor, pentru noi și pentru noua Sală a Sporturilor vor urma alte meciuri, cu alte echipe de top ale Campionatului Național de Handbal Feminin «Liga Florilor», și bineînțeles, vor urma și victoriile mult așteptate!”, a scris Ion Georgescu pe Facebook. 

Sala din Mioveni, o „investiție benefică pentru comunitate”

Sala Sporturilor din Mioveni este cea mai modernă din ţara noastră şi este acreditată deja pentru a găzdui competiţii de handbal şi volei la nivel naţional şi internaţional. Este o investiţie benefică pentru comunitate. La noua sală vor avea acces în orele libere şi elevii de la instituţiile de învăţământ din oraş  - Ion Georgescu, primar Mioveni

„Noua arenă este una la standarde internaţionale şi de ea se vor putea bucura sportivii de performanţă din Mioveni, ca şi echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni”, a mai precizat recent edilul micuțului oraș argeșean.

Polivalentă și la Pitești

Compania Națională de Investiții (CNI) a publicat noi imagini cu stadiul lucrărilor de la sla polivalentă din Pitești.

Viitoarea sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri și, pe lângă competiții sportive de nivel național și internațional, va putea găzdui și evenimente culturale (târguri, concerte și expoziții). Prețul de construcție e estimat la 21 de milioane de euro

Conform graficului de lucru, obiectivul va fi predat autorităților locale în anul 2022.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.