Campionate

Mourinho, protest contra arbitrilor după înfrângerea cu Lazio: „Au decis acest derby”

Mourinho, protest contra arbitrilor după înfrângerea cu Lazio // sura foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 27 septembrie 2021

Înfrânt la primul derby jucat cu Roma în Serie A, Jose Mourinho (58 de ani) consideră că echipa sa trebuia să primească un penalty la 0-1 și nu merita să piadă jocul cu Lazio.

Primul Derby della Capitale al sezonului, Lazio - Roma 3-2, a avut de toate pe Olimpico duminică seară. Intensitate, nivel bun, emoții și mai ales polemici legate de arbitraj. Și, cum altfel? În centrul discuțiilor s-a situat Jose Mourinho, care a contestat maniera în care Massimo Guida a fluierat meciul și prestația îndoielnică a VAR-ului. 

„Din păcate, însă, într-un meci fantastic, arbitrajul și VAR-ul nu s-au ridicat la același nivel. Ar fi putut fi 1-1, arbitrul a comis o mare eroare, VAR-ul era... la Coverciano poate. Leiva trebuia să primească al doilea cartonaș galben, ceea ce ar fi schimbat jocul. Pentru un fault similar, Pellegrini a fost eliminat (n.r. etapa trecută)”, s-a plâns The Special One.

„Lazio trebuia să primească cartonaș roșu”

Gazzetta dello Sport a comentat astfel arbitrajul: „Derby complicat pentru Guida. Lazio a făcut 2-0 în minutul 19, dar Roma a protestat pentru contactul în careu dintre Hysaj și Zaniolo. Albanezul a împins puțin și și-a frânat adversarul, un contact care se putea sancționa în teren, nu însă de VAR, pentru că era de competența centralului. 

Guida a optat însă pentru a lăsa jocul să curgă. Puțin după, o situație similară (dar mai puțin evidentă) în careul celălalt, cu arbitrul ce n-a intervenit la duelul Ibanez - Anderson. Adevărata greșeală a lui Guida a fost în minutul 53, când Leiva, deja avertizat, îl lovește cu mâna peste față pe Mhitaryan și nu primește roșu. 

Apoi, în minutul 68, penaltyul pentru Roma, Akpa Akpro a atins cu genunchiul piciorul lui Zaniolo în momentul șutului, și VAR a confirmat”.

De două ori 11 metri

Corriere dello Sport a avut opinie contrară: „Probabil Guida a fost cel mai slab de pe teren. Două au fost episoadele care i-au afectat prestația într-o manieră incontestabilă. 

 Pentru că dacă la penaltyul dat Romei nu a fost, cel cu Hysaj la Zaniolo a fost de două ori. O decizie luată în compensație. Impardonabilă neintervenția lui Irrati din camera VAR”.

VIDEO Dezvăluirile lui Mutu despre „Cazul Cocaina”: „Mourinho nu era nebun să facă asta!”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.