Liga Campionilor

Fabulos! Sheriffi pe Bernabeu! Moldovenii au dat lovitura pe terenul Realului, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii! » Toate rezultatele serii + clasamente

+20 Foto
Liga Campionilor, etapa #2 a grupelor: PSG - City e blockbuster-ul serii! Programul complet

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 septembrie 2021

Seara de marți a oferit un spectacol unic în grupele Ligii Campionilor. Sheriff Tiraspol a intrat definitiv în istorie cu victoria contra Realului, scor 2-1, iar Leo Messi a marcat primul gol pentru PSG, în meciul câștigat acasă, cu City, scor 2-0. 

Grupa A

Club Brugge, echipă care a dominat-o pe PSG în primul meci, s-a impus și în deplasarea de la Leipzig, scor 2-1, deși a fost condusă încă din minutul 5. Vanaken și Rits au întors rezultatul încă din prima parte.

Cel mai așteptat meci al serii s-a jucat la Paris, pe Parc des Princes. Tripleta senzațională a gazdelor, Messi - Neymar - Mbappe, înfrunta mașinăria lui Pep Guardiola. Protagonistul primei reprize a fost însă închizătorul lui PSG, Gueye, care a marcat unicul gol în minutul 8. Micuțul mijlocaș senegalez a tras tare, la vinclu, din 10 metri. „Cetățenii” au trecut în control, au irosit o serie de ocazii, cea mai mare bara lui Sterling din minutul 27, dar nu l-au putut învinge pe Donnarumma.

Partida a consemnat și un moment istoric, primul gol marcat de Leo Messi în tricoul lui PSG. A venit după o combinație în viteză cu Mbappe și un șut plasat, aproape de vinclu.

PSG - Manchester City 2-0

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes - Herrera, Gueye, Veratti - Messi, Mbappe, Neymar 
Antrenor: Mauricio Pochettino 

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - B. Silva, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Grealish, Sterling 
Antrenor: Pep Guardiola

RB Leipzig - Club Brugge 1-2

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Simakan - Mukiele, Laimer, Kampl, Szoboszlai - Nkunku, Poulsen, Forsberg 
Antrenor: Jesse Marsch 

Club Brugge: Mignolet - Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol - Sowah, Rits, Vanaken, Lang - De Ketelaere 
Antrenor: Philippe Clement

Grupa B 

Jurgen Klopp și-a recuperat stălpii din apărare, pe Matip și Van Dijk, și esteo nucă tare în noul sezon. Prima în Premier League, Liverpool defilează și în grupa de Champions. Astăzi a trecut la pas de Porto, în deplasare. Meciul a fost rezolvat din prima repriză. Salah a punctat primul, din 3 metri, după o respingere în față a portarului advers. Mane a fost găsit într-o ipostază asemănătoare, singur în careul mic, de o centrare a lui Milner, și a făcut 2-0, la ultima acțiune a primei părți. „Cormoranii” au continuat show-ul și după pauză.

Celălalt meci al grupei B a fost mult mai tensionat. Milan, fără Ibrahimovic, a marcat în poarta lui Atletico în minutul 20, prin brazilianul Leao. La 9 minute distanță, Kessie, liderul de la centrul terenului, a văzut al doilea cartonaș galben. Elevii lui Simeone au întors dramatic, cu goluri semnate de Griezmann (85) și Suarez, din penalty, în al 7-lea minut al prelungirilor.

FC Porto - Liverpool 1-5

Porto: Diogo Costa - Corona, Pepe, Marcano, Sanusi - Uribe, Sergio Oliveira - Otavio, Martinez, Diaz - Taremi 
Antrenor: Sergio Conceicao 

Liverpool: Alisson - Milner, Matip, Van Dijk, Robertson - Jones, Fabinho, Henderson - Salah, Jota, Mane 
Antrenor: Jurgen Klopp

AC Milan - Atletico Madrid 1-2

AC Milan: Maignan - Calabria, Romagnoli, Tomori, Hernandez - Saelemaekers, Bennacer, Kessie - Diaz, Rebic, Leao 
Antrenor: Stefano Pioli

Atletico: Oblak - Trippier, Gimenez, Felipe, Hermoso - Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco - Correa, L. Suarez 
Antrenor: Diego Simeone

Grupa C 

Ajax a profitat de absențele numeroase din tabăra lui Beșiktaș și s-a impus cu 2-0, prin reușitele semnate de Berghuis și Haller în prima repriză. „Lăncierii” domină grupa C. Au punctaj maxim după primele două runde și un golaveraj impresionat, 7-1. 

Dortmund s-a descurcat și fără golgeterul Erling Halaand, accidentat. Înlocuitorul lui, olandezul Donyell Malen, a semnat reușita de 3 puncte în minutul 37, cu o execuție elegantă, la firul ierbii, dintr-un unghi închis. Borussia are la rândul ei maximum puncte, dar un golaveraj inferior lui Ajax.

Borussia Dortmund - Sporting 1-0

Ajax - Beșiktaș 2-0

Ajax: Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Berghuis, Gravenberch - Antony, Haller, Tadic Antrenor: Erik Ten Hag 

Beșiktaș: Destanoglu - Rosier, Saatci, NSakala, Meras - Josef - Karaman, Ucan, Bozdogan, Yilmaz - Batsuayi 
Antrenor: Sergen Yalcin

Șahtior și Inter s-au încurcat din nou reciproc, la fel ca în grupele ediției precedente de Liga Campionilor. Au fost 3 dispute, toate încheiate fără gol marcat. Partida a fost arbitrată de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru. Prestația lor a fost una fără probleme, doar două cartonașe galbene arătate, unul lui Dumfries, apărătorul lui Inter, și unul lui De Zerbi, antrenorul lui Șahtior.

Șahtior - Inter Milano 0-0

Real Madrid - Sheriff Tiraspol 1-2

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Alaba, Gutierrez - Valverde, Casemiro, Camavinga - Hazard, Benzema, Vinicius Jr. 
Antrenor: Carlo Ancelotti

Sheriff: Athanasiadis - Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano - Thill, Addo - Traore, Kolovos, Castaneda - Jakhshibaev 
Antrenor: Yuriy Vernydub

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.