Liga Campionilor

REAL MADRID - SHERIFF TIRASPOL. Românul care a antrenat-o pe Sheriff, uimit și el de performanța moldovenilor: „E greu de explicat, dar mai e o chestie”

+20 Foto
Campioana din Republica Moldovei s-a impus cu 2-1, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 septembrie 2021

Gabi Balint (58 de ani), românul care a antrenat-o în trecut pe Sheriff Tiraspol, e uluit de rezultatul pe care moldovenii l-au reușit pe terenul lui Real Madrid. Campioana din Republica Moldovei s-a impus cu 2-1, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției.

Gabi Balint, câștigător de Cupa Campionilor cu Steaua, a antrenat la Sheriff un sezon, 2002-2003, cucerind al 3-lea din cele 19 titluri de campioană! A rămas legat de echipă, iar acum laudă rezultatul istoric reușit de moldoveni pe Bernabeu:

„Cine credea? E greu de comentat, e «bomba» serii! Sheriff, o echipă bine organizată defensiv. E același joc pe care l-a făcut cu Șahtior acasă. Simplu, bine defensiv, ieșiri curajoase în atac. Au o calitate incredibilă acești jucători. 

E greu de explicat ce s-a întâmplat. Mai e o chestie. La Tiraspol, nu există altceva decât fotbal. Nu sunt baruri, nu sunt restaurante. Faci doar fotbal. Cred că o vor încurca și pe Inter” a spus Gabi Balint, în cadrul emisiunii Fotbal European. 

„Mai e un aspect important. Sheriff nu joacă minge lungă. Joacă foarte curajos, sunt mulți jucători cu personalitate”, a remarcat și Ilie Dumitrescu. 

11,8 milioane de euroeste valoarea estimată a întregului lot al lui Sheriff, cea mai mică în grupele Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol, victorie de poveste cu Real Madrid

Sheriff Tiraspol a produs marea surpriză a sezonului și a ultimilor ani din Liga Campionilor, chiar pe terenul lui Real Madrid. Moldovenii s-au impus cu scorul de 2-1, cu gol în ultimul minut, după ce au condus și la pauză!

Sheriff Tiraspol și-a depășit cu mult statutul în momentul calificării în grupele Ligii Campionilor. A devenit prima echipă din istoria Republicii Moldova care reușește asta, dar nu se oprește aici. A învins-o pe Șahtior în primul meci, scor 2-0, iar miercuri seara a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria cupelor europene.

În minutul 90, luxemburghezul Sebastien Thill a dat marea lovitură pentru Sheriff. A profitat de o respingere indecisă a madrilenilor și a șutat necruțător, de la marginea careului de 16 metri. Mingea a fost teleghidată spre vinclu. Courtois, simplu spectator, iar Sheriff conduce grupa de Liga Campionilor după primele două runde, cu punctaj maxim!

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.