Liga Campionilor

Messi, primul colos care s-a întins în spatele zidului » Rio Ferdinand: „Nu mă puteam uita. E lipsă de respect, nu trebuia să se întâmple!”

Leo Messi, în finalul meciului PSG - Man. City / Sursă foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 septembrie 2021

Meciul PSG – Manchester City 2-0, din grupele Ligii Campionilor, a adus două premiere, în care protagonist a fost Leo Messi.

În minutul 71, Messi a reușit primul său pentru PSG, marcând spectaculos de la marginea careului, după pasă lui Mbappe, iar în finalul partidei a oferit imaginea serii.

Argentinianul s-a așezat pe gazon, în spatele zidului, la o lovitură liberă executată de oaspeții de la Manchester City. Astfel, Messi a devenit cel mai mare nume de pe lista fotbaliștilor care se pune pe jos în spatele zidului, o schemă tot mai întâlnită în fotbalul mondial.

Gestul său a împărțit lumea fotbalului. Mulți dintre fani îl laudă pentru gestul făcut și au aplaudat faptul că Messi se pune în slujba echipei, în timp ce alții au criticat momentul, apreciind că "Leo e prea mare ca să fie pus la munca de jos" .

Leo Messi, în finalul meciului PSG - Man. City / Sursă foto: Imago

Rio Ferdinand: „Lipsă de respect, nu pot să văd așa ceva”

Rio Ferdinand a fost surprins în mod negativ de imaginea cu Messi întins pe jos, în spatele zidului. A condamnat ferm momentul:

„Nu ne venea să credem. Este unul dintre cei mai buni din istorie, dacă nu chiar cel mai bun. În momentul care Pochettino i-a cerut la antrenament să facă asta, cineva trebuia să spună «Nu. Nu, nu, asta nu i se poate întâmpla lui Messi».

Nu se poate. Este o lipsă de respect. Nu trebuia să se întâmple. Dacă eram în echipă, aș fi zis «Sai liniștit. Mă pun eu în locul tău». Nu pot să mă uit la Messi așa. Este unul dintre cei care nu-și murdăresc tricoul. Nu e ceva ce face Messi”, a declarat Ferdinand, citat de As.

MM Stoica, reacție acidă la adresa lui Messi

Mihai Stoica n-a suportat să-l vadă pe Leo Messi coborând la „munca de jos” în partida PSG - Manchester City din Champions League. 

„Mă gândeam că ar merita să-l dau în judecată pe Messi pentru că nu mă mai pot uita la Barça, iar decât să țin cu PSG, mai bine mă înscriu în DDB.  Doar că l-am văzut umilindu-se cu nasul în jambierii noilor colegi, în spatele zidului. Pentru mine a fost cel mai mare. Acum e nr 30”, a scris MM Stoica, pe contul său de Facebook. 

58de goluri a dat Messi din lovitură liberă

Și Mbappe a stat în spatele zidului

Tot în partida dintre PSG și Manchester City, înainte ca Messi să se pună jos, în spatele zidului, o făcuse și Kylian Mbappe la o lovitură liberă.

Kylian Mbappe în spatele zidului, în PSG - Manchester City // FOTO: Imago

Ronaldinho, fotbalistul „din cauza” căruia a apărut omul întins pe jos în spatele zidului la loviturile libere

Tot mai mulți fotbaliști se pun în spatele zidului pentru a bloca mingea în cazul în care aceasta trece pe sub jucătorii din zid, care sar.  

Ronaldinho trimite mingea pe sub zid, din lovitură liber // FOTO: Imago

Când juca la Barcelona, brazilianul Ronaldinho i-a uimit pe fani cu o execuție pe sub zid, într-un meci cu Werder Bremen, în decembrie 2006. A fost cel care i-a făcut, mai apoi, pe jucătorii adverși să pună un om întins pe jos în spatele zidului.

VIDEO Lionel Messi, fericit pentru primul gol la PSG 

Citește mai multe știri din Liga Campionilor: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.