Liga 1

Jucătorul de „milioane” de la FCSB, accidentat » Intrase în vizorul naționalei

Sorin Șerban, numărul 77, este accidentat

Articol de Alexandru Barbu  —  Thursday, 30 September 2021

Sorin Șerban, accidentat, a pierdut un moment favorabil la FCSB. Unul dintre favoriții lui Gigi Becali, fundașul stânga a fost devansat de Risto Radunovic, jucător pe care Edi Iordănescu l-a pregătit și la Astra.

Dintre fotbaliștii care au prins cel puțin un meci ca titular în prima parte a sezonului, cu Dinu Todoran antrenor, și care încă se află în lotul roș-albaștrilor, Sorin Șerban are cele mai puține minute bifate în mandatul lui Edi Iordănescu - numai 31. 

Iordănescu l-a aruncat în luptă pe fundașul lateral în vârstă de 21 de ani doar în deplasarea de la CFR Cluj, când gazdele erau în avantaj cu 2-0 (4-1 scor final).

Apoi, a mai fost inclus în lot pentru meciul cu Dinamo (6-0). Precedentele 3 jocuri Șerban le-a ratat din cauza unor probleme fizice. „E accidentat”, a declarat recent Iordănescu Jr.

FCSB » Gigi Becali, despre Sorin Șerban: „Jucător rar, de milioane”

Folosit până în acest sezon cu precădere la formația a doua, Șerban a apărut la prima echipă de la FCSB în ultimele două meciuri ale campionatului trecut: înfrângerile din play-off cu Universitatea Craiova (0-1) și CFR Cluj (0-2). Partide fără miză pentru formația antrenată la vremea respectivă de Toni Petrea, întrucât CFR era deja matematic campioană.

În actuala stagiune, fundașul transferat în 2019 de la Minaur Baia Mare a avut mai multe șanse, fiind titular în 4 partide. Patronul FCSB-ului îl prefera pe Șerban, deoarece îl considera mai ofensiv decât Radunovic. 

De pildă, la pauza returului cu Șahtior Karagandy din Conference League, când kazahii conduceau cu 1-0, Becali a ordonat intrarea lui Șerban în locul lui Radunovic, cu scopul de a întoarce rezultatul. N-a ieșit bine pentru FCSB. Rușinos, vicecampioana a fost eliminată la lovituri de departajare. 

Eu consider că Șerban ne ajută mai mult în atac decât Radunovic. L-am văzut la echipa a doua. Jucător rar de bandă! Mi-a plăcut că driblează, urcă în atac, pasează, e dezinvolt. Mi s-a spus însă că nu se apără bine. Dar stai, mă, puțin! Are 20 de ani? Păi, ăsta va fi fotbalist mare! Văd personalitatea pe care o are el în joc. Am zis că de-acum va juca numai el!”, declara Becali la începutul lunii august, care anunța și că nu se va mai baza pe Radunovic: 

Nu stăm după el. De când a venit la noi nu mai e jucătorul ăla de la Astra. Și atunci joacă ăla care are 20 de ani. O să iau milioane pe Șerban!”.

Din cauza accidentării lui Șerban, Edi Iordănescu a apelat pentru postul de fundaș stânga la Risto Radunovic, jucător pe care l-a avut și la Astra Giurgiu. Edward a început toate cele 6 confruntări la FCSB cu muntenegreanul în teren, în 5 dintre ele acesta fiind integralist. Chiar și în Cupă, competiție pe care roș-albaștrii obișnuiau să o aloce rezervelor, Risto a jucat toate minutele cu CS Hunedoara.

150.000 € este cota de piață a lui Șerban, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Radunovic l-a devansat

Monitorizarea InStat relevă că Radunovic îi este superior concurentului său pe post, chiar dacă nu la toate capitolele semnificative. Risto are și avantajul numărului de minute jucate - 805 vs. 477 -, un criteriu distinctiv în stabilirea indexului total.

ȘERBANPARAMETRU*RADUNOVIC
6meciuri9
48 (86%)pase (precise)64 (84%)
4.7mingi pierdute6
5.2mingi recuperate8
2.2 (38%)centrări (reușite)2.8 (32%)
46%dueluri câștigate59%
4.8intercepții4.8
0goluri0
0pase decisive0.22
232indice InStat**246

*cifre în medie/meci în acest sezon (toate competițiile)
**indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc.

Sorin Șerban, eliminat în Rapid - FCSB 1-0

Ultimul meci pentru Sorin Șerban ca titular la FCSB, cu Rapid, nu a avut un final fericit. Deși avea un cartonaș galben, n-a ținut cont de el și s-a răfuit pe teren cu Belu Iordache. Astfel, în minutul 84, Șerban a văzut al doilea „galben” și a fost trimis la cabine. Singurul jucător eliminat al FCSB-ului din acest sezon.

La aceeași fază, Antonio Sefer de la Rapid a văzut „roșu” direct, după ce l-a doborât pe același Șerban. Belu a scăpat cu un cartonaș galben.

21 de meciuriare Sorin Șerban în Liga 1 pentru FCSB și Poli Iași. La moldoveni a fost împrumutat în sezonul 2019/20

În atenția lui Bratu

Sorin Șerban s-a regăsit în lotul României U21 la prima selecție efectuată de noul selecționer Florin Bratu. N-a evoluat niciun minut în amicalul contra Georgiei, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Sorin Șerban este eligibil pentru Euro 2023, turneu organizat de România și Georgia

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Chindia - FCSB:

>

Citește mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.