Campionate

Pelé va fi nevoit să facă chimioterapie, după ce a fost externat

Pelé, 80 de ani, a fost externat din spitalul în care a primit tratament timp de aproape o lună, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 01 October 2021

Legendarul brazilian Pelé, 80 de ani, a fost externat din spitalul în care a primit tratament timp de aproape o lună. Pele va fi nevoit să facă chimioterapie. 

Pelé a fost operat de tumoră la colon pe 4 septembrie și a stat mai multe zile la terapie intensivă într-un spital din São Paulo, Brazilia. Familia a postat frecvent pe rețele de socializare care este starea sa de sănătate. 

Pelé va face chimioterapie

Ieri, spitalul Albert Einstein a anunțat că fostul mare jucător este stabil și că a fost externat, dar că va „continua cu chimioterapia”.

Brazilianul a scris pe Instagram. „Când calea este dificilă, sărbătorește fiecare pas al călătoriei”, a scris el. „Este adevărat că nu mai pot sări, dar în ultimele zile am ridicat pumnul în aer de bucurie de mai multe ori decât de obicei”. 

+9 Foto
Afisul documentarului Netflix

„Sunt atât de fericit că m-am întors acasă. Vreau să mulțumesc întregii echipe a spitalului Albert Einstein, care mi-a făcut șederea plăcută, cu o primire foarte afectuoasă. Vă mulțumesc și vouă, tuturor, care de departe, îmi faceți viața completă cu atâtea mesaje de dragoste”. 

În ultimele zile, Pelé a publicat mai multe imagini și videoclipuri pe rețelele de socializare care arată procesul său de recuperare în spital. Tumora a fost găsită când a fost la examenele de rutină la sfârșitul lunii august.

  • 30 de trofee a cucerit Pelé cu Santos (25), New York Cosmos (2) și naționala Braziliei (3);
  • 643 de goluri a marcat Pelé în 659 de meciuri jucate la Santos;
  • 77 de goluri a înscris „Perla Neagră” în tricoul Braziliei (92 de selecții)

3 titluride campion mondial a câștigat Pele, record al unui fotbalist. Pe primul l-a cucerit în 1958, când avea numai 17 ani. A mai câștigat și în 1962, când el a fost accidentat devreme în competiție, iar înlocuitorul Amarildo a devenit eroul naționalei. Ultimul trofeu l-a luat în 1970

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.