Fotbal   •   Liga 1   •   CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Răzvan Burleanu, declarații după Comitetul Executiv al FRF: „Nu facem o excepție pentru Mihai Iosif, avem o convenție cu UEFA”

Răzvan Burleanu

Articol de Vlad Nedelea, Cristi Roșu (video)   —  vineri, 01 octombrie 2021

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a susținut declarații după ședința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc la Casa Fotbalului începând cu ora 12:00.

Președintele forului care conduce fotbalul românesc a abordat mai multe subiecte în vogă din fotbalul intern și internațional. Printre altele, Răzvan Burleanu a fost întrebat despre vaccinarea din rândul fotbaliștilor de la reprezentativa de seniori, refuzul lui Radu Drăgușin de a onora convocarea la U21, meciurile naționalei de seniori din octombrie și problema lipsei licențelor Pro pentru o parte dintre antrenorii Ligii 1. 

Declarațiile lui Răzvan Burleanu după Comitetul Executiv al FRF: 


  • „Astăzi s-a adoptat și noua componență a Comisiei Tehnice a FRF. S-au alăturat 3 nume noi: Florin Bratu, Massimo Pedrazzini și Marius Niculae. Cel din urmă este încă de luna trecută manager sportiv la nivelul loturilor naționale de copii și juniori, alături de Lucian Sânmărtean.
  • A fost prezentată lista arbitrilor internaționali. În urma retragerii domnului Octavian Șovre, acesta va fi înlocuit de domnul Mihai Marica”.
  • Despre vaccinarea în rândul fotbaliștilor de națională: „Avem un procent de vaccinare la nivelul primei reprezentative superior ratei de vaccinare la nivel național. Vorbim de peste 75% în rândul jucătorilor, toți membrii staff-ului tehnic pentru prima reprezentativă sunt vaccinați. Este o măsură de participare. Aceeași măsură o aplicăm pentru toate celelalte loturi naționale aflate sub umbrela FRF”.
  • Despre Radu Drăgușin: „Îmi pare rău de reacția lui Radu Drăgușin, cred că orice jucător își dorește să evolueze pentru echipa națională. Cred că e un jucător inteligent care va înțelege care este rolul echipei naționale în ceea ce privește parcursul său spre înalta performanță. Sper să joace cât mai mult în Serie A, altfel va rămâne foarte mult în urmă față de colegii de generație. Știu că a existat o întâlnire între Florin Bratu și directorul tehnic pe seama acestui subiect. Vedem dacă e nevoie de implicarea mea, mereu mă implic în interesul echipei naționale”.
  • Despre organizarea meciului România - Armenia: „Vom organiza meciul cu Armenia punând mai presus de orice siguranța spectatorilor. În ceea ce privește condițiile, așa cum arată restricțiile, vom avea posibilitatea de a avea 50% din capacitatea arenei, dar doar pentru cei vaccinați, cu certificat, sau cu dovadă de trecere prin boală. Aceeași regulă se aplică și pentru copiii peste 12 ani. Iar pentru cei sub 12 ani, ei pot intra oricum, dacă au bilet. Le recomand fanilor să se vaccineze, nu neapărat gândindu-se la binele lor, ci la toți ceilalți din jurul lor, mai ales la persoanele vulnerabile, care nu au posibilitatea de a se vaccina”.
  • Despre derogarea cerută de Rapid pentru Mihai Iosif: „În privința antrenorilor rămân aceleași regulamente. FRF este parte a unei convenții UEFA. Organismul european stabilește ca la nivelul primei ligi să ai doar antrenori cu licență Pro. Acest regulament îl aplicăm. Există o derogare pentru antrenorii cu licență A, înscriși la cursurile de licență Pro și care promovează în Liga 1. Este un lucru negociat cu UEFA, pe care-l putem aplica. A fost un subiect pe ordinea de zi. În unanimitate, membrii CEx au considerat că regulamentul nu trebuie modificat. Odată ce ai creat o excepție, trebuie să o aplici tuturor. La nivelul loturilor naționale, nu există obligația deținerii unei licențe Pro. Vorbim de loturi de juniori...”
  • Despre declarațiile lui Mihai Stoichiță cu privire la Sheriff: „E dificil de spus dacă o echipă se califică sau nu în play-off. Poate doar dacă ești o Federație care trage sforile într-o direcție sau alta. Mă bucur pentru performanța celor de la Sheriff. Nu e un lucru pe care orice echipă ar putea să-l realizeze. Îmi pare rău că nu vedem jucători moldoveni acolo. Această performanță de moment e posibil să nu producă un impact asupra fotbalului din Republica Moldova”.
  • Despre stadionul Arcul de Triumf: „Cu stadionul Arcul de Triumf sunt câteva probleme, am pornit un dialog cu MTS  de câteva luni. MTS mai are de făcut câțiva pași până va putea găzdui meciuri de echipe naționale. Nu cred că vom vedea prima reprezentativă de fotbal pe Arcul de Triumf, dar ar putea găzdui meciuri de U21, de U20, și pentru prima reprezentativă feminină”.
  • Despre meciurile echipei naționale din luna octombrie: „Îmi doresc ca după meciurile cu Armenia și Germania să obținem rezultatele care cel puțin să ne ducă la baraj. Germania este mai bună, dar îmi doresc ca nu echipa mai bună să câștige, iar apoi să revenim la București și să câștigăm cu Armenia”.
  • Despre implementarea VAR, care nu se va întâmpla în acest sezon: „Deținătorul de drepturi TV a întârziat trimiterea simulatoarelor VAR la București. LPF și FRF și-au respectat calendarul.  Vor fi foarte multe provocări în implementarea VAR, să nu credeți că e singura soluție prin care să ajungem la un fotbal modern în România”.
  • Despre convocarea lui Deniz Giafer la echipa națională U20: „Pot să vă asigur că niciun membru al comisiei tehnice nu are influență în ceea ce privește selecționarea jucătorilor”.
  • „Una dintre cele mai importante decizii: celor două categorii de vârstă U13 și U11 li s-a alăturat astăzi categoria de vârstă U12. Chiar dacă avem doar 20 de județe care pot organiza competiții pentru această categorie de vârstă, credem că anul viitor sau peste doi ani, fiecare județ va putea să ofere oportunități fiecărui copil de această vârstă. Vom crea selecționate: prima dată județene, apoi regionale și apoi una la nivel național, după modelul categoriei de vârstă U14.
  • Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la regulamentele din fotbalul feminin. Acestea au fost aprobate. Vorbim de regulamente adaptate la U17, U15, U13 și U11. La U15, avem 39 de echipe participante, cel mai mare număr de echipe de până acum. La U17 și U15 vom folosi un model hibrid, astfel încât să oferim un număr cât mai mare de meciuri celor mai bune echipe. La U13 și U11 obiectivul e să eliminăm presiunea de pe umerii fetelor, să creăm aceste selecționate.
  • S-au adoptat noile protocoale medicale. Sunt forțat, vedeți, să port mască, chiar dacă avem o distanță importantă între noi. În momentul de față, regulile se aplică în funcție de incidența numărului de cazuri pozitive la nivelul fiecărei localități.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.