Nationala

Avertismentul lui Răzvan Burleanu pentru Radu Drăgușin după ce fotbalistul a refuzat convocarea la națională: „Va rămâne foarte mult în urmă față de colegi”

Radu Drăgușin // foto: Imago

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 01 octombrie 2021

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele FRF, a comentat decizia lui Radu Drăgușin (19) de a refuza convocarea lui Florin Bratu la lotul U21 pentru meciurile din octombrie. 

Fundașul central al Sampdoriei, care aparține de Juventus, a fost convocat de selecționerul Florin Bratu la echipa națională U21 pentru meciurile amicale cu reprezentativele U20 a Suediei și U21 a Mexicului. El nu a dat curs convocării, motivând că dorește să rămână la echipa de club pentru a se acomoda. 

Răzvan Burleanu: „Dacă nu joacă în Serie A, Drăgușin va rămâne foarte mult în urmă”

>

Astăzi, la finalul Comitetului Executiv al FRF, Răzvan Burleanu a fost chestionat pe seama acestui subiect. Șeful FRF a afirmat că refuzul lui Drăgușin va fi dezbătut în cadrul comisiei tehnice a Federației și l-a avertizat pe tânărul stoper că dacă nu va juca în Serie A, „va rămâne foarte mult în urmă față de colegii de generație”. 

„Îmi pare rău de reacția lui Radu Drăgușin, cred că orice jucător își dorește să evolueze pentru echipa națională. Cred că e un jucător inteligent care va înțelege care este rolul echipei naționale în ceea ce privește parcursul său spre înalta performanță. Sper să joace cât mai mult în Serie A, altfel va rămâne foarte mult în urmă față de colegii de generație. 

Știu că a existat o întâlnire între Florin Bratu și directorul tehnic al FRF (Mihai Stoichiță, n.r.) pe seama acestui subiect. Se va discuta și în prima ședință a comisiei tehnice și vom vedea care sunt pașii următori. Vedem dacă e nevoie de implicarea mea, mereu mă implic în interesul echipei naționale”, a declarat Răzvan Burleanu. 

Lotul convocat de Florin Bratu

Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21 a României, a anunțat lotul pentru meciurile amicale cu Suedia U20 și Mexic U21, programate în prima jumătate a lunii octombrie.

Reprezentativa U21 va disputa la Marbella două meciuri amicale în vederea pregătirii pentru Campionatul European U21 din 2023, la care România este gazdă alături de Georgia.

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);
  • FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);
  • MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.