Liga 1

Discurs-manifest al atacantului Chindiei: „E tragi-comic, Crețu a recunoscut că nu a fost atins. Rusandu ne-a tăiat aripile, la final ni le-a și frânt!”

+20 Foto
Eliminarea lui Milan Kocic // foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 01 October 2021

Daniel Florea (33 de ani), atacantul celor de la Chindia, a avut un discurs-manifest la finalul meciului cu FCSB, câștigat de roș-albaștri la limită, 1-0, grație unui penalty obținut de aceștia în minutele de prelungire. 

„Centralul” Lucian Rusandu a rupt echilibrul numeric în minutul 8, când l-a eliminat pe Milan Kocic pentru un fault comis asupra lui Valentin Crețu. Fostul arbitru Adrian Porumboiu a considerat că intervenția merita doar cartonaș galben, nu eliminare. 

Mult mai târziu, în prelungirile reprizei secunde, FCSB a obținut victoria dintr-un penalty dictat de arbitru pentru un henț comis de Paul Iacob în propriul careu. Ambele decizii au fost contestate de jucătorii Chindiei la final. 

Daniel Florea, discurs-manifest după Chindia - FCSB 0-1

„Am ieșit cu capul sus de pe teren. Câștigătorii morali am fost noi, am făcut tot ce a depins de noi. În privința altor lucruri, care nu țin de noi, nu avem ce să facem. Sper ca și ceilalți implicați din fenomen să-și facă treaba bine, noi încercăm să facem asta de fiecare dată. Am strâns lucrurile, am luptat până la capăt. La capătul care s-a putut. 

E tragi-comic. Premergător fazei eliminării, Cornel Dinu iese accidentat după un fault clar al lui Crețu. Intrarea lui Kocic nu are intensitate. Ridică talpa, dar eu eram la 2 metri de fază, talpa trece printre picioarele adversarului. Crețu a recunoscut că nu a fost atins. Când m-am uitat la Rusandu, cred că nu mai știa câte buzunare are. La un moment dat căuta și pe la spate, și în față. 

I-am zis «ce cauți acolo? Nu-ți bate joc de noi, nu rupe echilibrul acestui joc». Ne-a tăiat aripile, la final ni le-a și frânt. Până în minutul 30 nu știu dacă am avut vreun fault, vreun aut. Maniera de arbitraj au văzut-o și cei din tribună, și lumea de acasă. Putem noi să judecăm arbitrii? Noi am ieșit victorioși de pe teren, ca și cum am făcut tot ce ținea de noi”, a spus Daniel Florea. 

El a fost completat de stoperul Paul Iacob: „Ne-am apărat eroic. Și FCSB a avut ocazii foarte mari, putea înscrie. Pe final a fost șutul lui Olaru. Se vede pe reluări cum mă lovește mingea prima dată în piept, apoi sare în mână. Nu contest că m-a lovit mingea în mână, dar în prima fază m-a lovit în piept

Am văzut și eliminarea. A fost un atac dur, s-a dus cu piciorul sus, dar nu l-a atins. Când primești un cartonaș nemeritat, cu siguranță că te irită foarte tare. Pe parcursul jocului au fost faulturi peste faulturi. FCSB e o echipă cu multă calitate, ne-a pus foarte mari probleme. Era normal, ne apăram cu un om în minus. Am încercat pe contraatac, ne-a ieșit până la ultima fază. Spiritele s-au încins pe niște decizii ciudate”.

Supărare foarte mare, ce să mai... nu e nimic de spus. Am jucat cu o echipă foarte bună. Ne doream foarte mult să scoatem un rezultat bun, dar din păcate așa a fost, să luăm gol la ultima fază. Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre arbitraj, sunt specialiști, să-și facă ei treaba, mai bine. Dacă lua și Crețu cartonaș roșu, meciul ar fi fost mult mai echilibrat. Eu zic că dacă reușeam să respingem centrarea de la final, atunci se și termina meciul. 

- Cătălin Căbuz, Chindia

Mai multe știri despre Chindia - FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.