Liga 1

Război civil la CFR Cluj: „Ești cu Șumi? Nu joci!” » Titular suspectat de Dan Petrescu de legături cu fosta conducere

Dan Petrescu, pe vremea când avea încredere totală în Omrani și împreună sărbătoreau câștigarea trofeelor. Foto: ImagoImages

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 02 octombrie 2021

La CFR încă mai e în desfășurare războiul civil pornit după înfrângerea cu Steaua Roșie. Omrani nu a făcut parte din lotul pentru meciul cu Randers fiindcă Petrescu îl suspectează de legături cu vechea conducere.

CFR e lider în campionat și e singurul club românesc participant în grupele unei competiții europene, dar la Cluj încă mai e o atmosferă de război civil, o dispută purtată de actuala și de vechea conducere, una care îi implică și pe jucători. 

Petrescu a convocat doi atacanți pentru meciul cu Randers, pe Debeljuh ca titular și pe Alibec ca rezervă. Omrani, recuperat după o accidentare, la fel precum celelalte vârfuri, a rămas în afara lotului.

Lui Billel, Petrescu i-a transmis că urma să nu facă parte din lot fiindcă avea informații că mai discuta cu vechii conducători ai echipei, Marian Copilu și Marius Șumudică. Dan a mizat pe Debeljuh ca titular și l-a folosit pe parcursul meciului pe Alibec, care a creat golul egalizator al CFR-ului, cu o pasă excelentă către Deac, printre picioarele unui adversar. 

Omrani, care a avut un început bun de sezon, cu patru meciuri ca titular în campionat și cu două goluri, a rămas în afara lotului. Chipciu, alt jucător pe care Petrescu îl suspectează de legături cu foști șefi, nu se află pe lista UEFA.

Latovlevici a fost pus pe liber din același motiv. Cine a fost adus la ideea lui Marian Copilu sau a lui Șumudică e indezirabil sau măcar suspect.

140 de meciuriși 30 de goluri a adunat Omrani la CFR. El a ajuns la Cluj în 2016, liber după ce îi expirase contractul cu Marseille

Billel Omrani, în meciul Young Boys Berna - CFR Cluj

„Rezultatele sunt ale lui Clinton!”

Daniel Metz, un sponsor important al CFR-ului, a reacționat față de fosta conducere. Supărat că firma lui, NTT Data, nu mai e sponsor principal, el insistă că e o conspirație anti-Cluj.

După meciul cu Steaua Roșie au plecat antrenorul Șumudică, președintele Copilu și alți oficiali ai clubului. Conducerea de acum încă se mai află într-un conflict cu vechii șefi. Daniel Metz, unul dintre sponsorii clubului, a scris pe un grup al suporterilor vișinii: 

„Mesajele acestea toxice sunt citite de către suporterii normali, cărora li se induce în subconștient că sunt fani ai unei echipe gata, gata să dispară! Și că oricum rezultatele obținute în ultimii doi ani li se datorează ba lui Bill Clinton, ba Nadiei Comăneci, ba Angelei Merkel”. 

Afirmația e o aluzie la o declarație a lui Șumudică: „Titlurile CFR-ului le-a luat președintele Marian Copilu, nu le-a luat Dan Petrescu!”. Metz e un sponsor supărat pe Copilu fiindcă firma lui, NTT Data, a dispărut de pe pieptul jucătorilor și a ajuns sub număr. Noul sponsor este Etoro. Metz a luat numele acesta după ce era numit Dan Mețcaniuc, și-a schimbat în Germania numele. 

El a insistat pentru revenirea lui Dan Petrescu în locul lui Șumudică, în baza amiciției care-l leagă de Petrescu. A apărut inclusiv la prezentarea oficială a antrenorului, alături de proprietarul clubului, Ioan Varga.

Chiar îmi pare rău că Marian Copilu e în afara fotbalului acum, e o pierdere pentru fotbal. L-am cunoscut și ar fi bine să revină. Nu-l aștept la FC Argeș, nu cred că e posibil, dar sunt convins că are oferte
-Iasmin Latovlevici, FC Argeș

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.