Turcul Cuneyt Cakir (44 de ani) va arbitra partida dintre Germania și România din preliminariile Campionatului Mondial.
- Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg.
- Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.
Turcul va fi la „centru” în partida de la Hamburg și va fi ajutat la cele două linii de Bahattin Duran și Tarik Ongun, în timp ce al patrulea oficial a fost delegat Alper Ulusoy. În camera VAR, vor fi fi Abdulkadir Bitigen și Huseyin Gocek.
- Va fi primul meci în care Cakir va arbitra „naționala” României
Criticat dur la ultimul meci arbitrat
Cakir a arbitrat partida AC Milan - Atletico Madrid 1-2 din Liga Campionilor și a fost extrem de criticat de italieni pentru prestația sa. Milan s-a plâns că a fost dezavantajată în două faze cruciale. „Cartonașul roșu acordat lui Kessié a fost exagerat. Arbitrul nu a fost cel mai bun de pe teren și ne-a dezavantajat. În egalitate numerică, noi am jucat mai bine", a spus antrenorul Stefano Pioli.
Și Gazzetta dello Sport critică: „Milan furată. Costă scump erorile lui Çakîr și ale VAR-ului". Italienii contestă al doilea cartonaș galben văzut de ivorian la duelul cu Llorente și, mai ales, „un 11 metri inexistent" acordat la hențul lui Kalulu din careu.
Fază pe care centralul turc n-a revăzut-o pe monitor, chiar dacă probabil asistentul video Bitigen a analizat-o fără a-i semnala atingerea anterioară cu mâna a lui Lemar.
Kalulu a avut ceva probleme, poate că Lemar a atins primul mingea cu mâna. În schimb, intervenția pentru care a fost eliminat Kessié nu a fost atât de dură încât să fie nevoie să lași o echipă în zece oameni
-Stefano Pioli, antrenor Milan
Lotul final pentru „dubla” cu Germania și Armenia:
Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Luptă strânsă pentru calificare în grupa României
După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de Armenia. Germania e lider detașat, cu 15 puncte.
Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia. În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein.
{{text}}