Liga 1

Clipul cu Gică Hagi, devenit viral după doi ani: „Ați văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil așa ceva după 30 de ani?”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 03 octombrie 2021

Un clip din 2019, cu o conferință de presă susținută de Gică Hagi, a devenit viral pe internet în aceste zile, după incendiul izbucnit la spitalul din Constanța.

Se întâmpla pe 3 august 2019, când Hagi, antrenorul de la Viitorul, aducea aminte în cadrul unei conferințe de presă despre situația celui mai mare spital din Constanța.

La doi ani și două luni, spitalul din Constanța a luat foc, iar șapte persoane care se aflau la Terapie Intensivă au murit.

VIDEO Hagi vorbește despre spitalul din Constanța: „Ați văzut cum arată spitalul din Constanța?”

„Nu ne mai interesează sportul? Nu putem să renovăm spitale? Ați văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil așa ceva după 30 de ani? După 30 de ani, n-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? 

Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo școală generală? S-a renovat vreun teatru? Păi, ce facem? Aceste lucruri au menirea să construiască următoarea generație. Școala, artiștii, sportul și doctorii. Avem nevoie de doctori! Spitale, doctori, școală! Altfel, ce ne facem?”, spunea Hagi, pe 3 august 2019. 

Acum nu mai există proprietari, doar patru, cinci. Restul, majoritatea sunt bani publici. 95% la sută din sportul de performanță înseamnă bani publici. Și-atunci ajungem să cheltuim 10-15 mii de euro din bani publici... Dar noi nu avem canalizare, nu avem drumuri, nu avem toalete publice. Când mergi pe un drum te uiți să nu cadă ceva din stânga, din dreapta. 

Dar avem jucători de handbal, de volei, de baschet plătiți cu zeci de milioane de euro, per total! 
Există jucători cu 25-30 de mii de euro pe lună din bani publici. Președintele României câștigă 5.000 de euro, premierul României câștigă patru mii și ceva de euro, iar un jucător de fotbal câștigă 15.000 de euro?! Din bani publici?! Dacă FCSB, dacă Craiovele, dacă Botoșaniul sau Viitorul doresc să plătească cu 50.000 de euro, foarte bine, pentru că nu sunt din bani publici!

- Vasile Șiman

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.